Saturday, May 18, 2024
HomeСпортЦената на Десподов скочи до 10 милиона евро

Цената на Десподов скочи до 10 милиона евро

Лудогорец постави цена от 10 милиона евро на голямата си звезда Кирил Десподов, който е родом от Кресна.
Разградчани няма да седнат на масата за преговори с евентуален купувач, ако той не предложи тази сума. На “Хювефарма Арена” са фиксирали тази цена след последните изключително силни мачове на крилото в Шампионската лига и особено в двубоите срещу Олимпиакос.

Десподов първо дойде под наем при разградчанипрез пролетта, а впоследствие след дълги преговори с Каляри “Орлите” откупиха изцяло правата му. Лудогорец слключи доста изгодна сделка, като го откупи срещу 1,6 милиона евро, въпреки че преди две години италианците платиха за българския национал 4 милиона евро на ЦСКА – София. Евентуална сделка за 10 милиона евро, ще означава, че играчът е вдигнал цената си 6 пъти в рамките на половин година.

Откакто дойде в състава на “зелените” Десподов е изиграл 37 мача във всички турнири, записвайки 9 гола и впечатляващите 18 асистенции. През този сезон крилото има 6 мача в Шампионската лига, регистрирайки 2 попадения и 1 асистенция.

Ако Десподов бъде продаден за 10 милиона, той ще стане най-скъпият български футболист в историята. Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев в момента държи рекорда за трите най-скъпи трансфера на наш отбор. Джонатан Кафу бе продаден на Борзо за 7,5 милиона евро. Жуниор Кайсара премина в Шалке 04 за 5,5 милиона евро, а Върджил Мисиджан в Нюрнберг за 5 милиона евро.

Ако Десподов продължи с добрите си игри и Лудогорец влезе в Шампионската лига, това още повече ще повиши цената на футболиста. Той обаче няма да може да помогне на отбора си в първата среща с Малмьо, защото е наказан.

Източник: Мач Телеграф

RELATED ARTICLES

Most Popular