Saturday, May 18, 2024
HomeСпорт„Чавдар” (Етрополе) и „Левски” (Чепинци) стартираха подготовката си за ЮЗ трета лига

„Чавдар” (Етрополе) и „Левски” (Чепинци) стартираха подготовката си за ЮЗ трета лига

Лятната подготовка на мъжкия отбор на „Чавдар” (Етрополе) стартира при местни условия с нов старши треньор – Йордан Юруков, и треньор на вратарите – Иван Христов. Ще им помага досегашният старши треньор, вече изпълнителен директор на клуба, Красимир Стоев.
Преди Йордан Юруков да изведе наличните футболисти за първа тренировка, бай Иван домакинът хвърли менче вода за късмет по стара традиция в клуба. Лятната подготовка на отбора ще премине изцяло на клубния спортен комплекс, на който има отлични условия за работа.
Напуснали от досегашните футболисти са: Николай Маринов, за когото не е известно къде ще продължи кариерата си, и Симеон Чатов – преминал в отбора на „Янтра” (Габрово).
Новопривлечените футболисти са вратарят Димитър Пангев – за последно играл в „Хебър”; Николай Стоилков – за последно играл в отбора на „Септември” (Симитли); Руслан Иванов – за последно играл в отбора на „Вихрен”; Виктор Зоров – за последно играл в отбора на „Надежда” (Доброславци); Йоан Маринов – за последно в „Спартак” (Варна).
Очакват се още 3-4 нови попълнения от други клубове през следваща седмица.
В общо пет контролни срещи ще бъдат изпробвани всичките налични футболисти, както следва:
На 10 юли срещу „Миньор” (Перник);
На 17 юли срещу „Ботев” (Ихтиман);
На 21 юли срещу „Спартак” (Плевен);
На 24 юли срещу „Левски” (Карлово);

На 31 юли срещу „Партизан” (Червен бряг).
Целта, поставена от ръководството на клуба пред треньорския щаб и футболистите, е да се изгради един класен тим, който да върне настроението на хората, да се запълват трибуните и да се класира отборът на далеч по-предно място от това, на което завърши през изминалото първенство.
Отборът на „Левски” (Чепинци) започна лятната си подготовка при местни условия. Така ще бъде до старта на първенството. Преди да излязат футболистите на терена, спортният директор Младен Трайков хвърли кофа вода пред тях за кадем през новото първенство.
Напусналите футболисти от досегашните са Димитър Атанасов -21-годишен нападател, в момента се готви с втородивизионния „Марек” от град Дупница; Костадин Митев – 21-годишен халф, който е на проби в отбора на „Локомотив” (Пловдив).
Новите имена в отбора са: вратарят Цветан Ставрев – за последно в „Струмска слава” (Радомир); Майкъл Матев – за последно в „Левски” (Раковски); Пол Отофе – за последно в „Надежда” (Доброславци), Очечукво Обаси – за последно в „Спартак” (Плевен); Дани Колев – за последно в „Спортист” (Кремиковци); Сонс Икиде – французин – завръща се от операция на коляното, престоял дълго време извън терена.
Очаква се Едуард Ермес – голмайстор на мъжкия отбор на „Левски” (Раковски), с 44 попадения в изминалото първенство за отбора си. Очакват се и четирима 19-годишни футболисти от ДЮШ на ЦСКА.
Старши треньорът на отбора Йордан Стоилов ще изпробва наличните футболисти в четири контролни срещи, както следва:
На 7 юли срещу отбора на „Сокол” (Негован);
На 21 юли срещу отбора на „Олимпик” (Галата);
На 31 юли срещу „Септември” (София-2).
Търси се партньор за още една контролна среща за 24 юли.

Целите, поставени пред треньорския щаб и футболистите на отбора от президента Георги Милков, са да се утвърдят в десетката на таблицата.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular