Monday, June 17, 2024
HomeРегионБлагоевградЧервеният килим в Кан посърна! Засенчи го фестивалът на абитуриентите в Югозапада

Червеният килим в Кан посърна! Засенчи го фестивалът на абитуриентите в Югозапада

Снимка на благоевградчанката Илияна Митова се превърна в хит в социалните мрежи в България. На фотосите, споделяни хиляди пъти, е заснета абитуриентката от НХГ „Св.Св.Кирил и Методий“ в Благоевград. Зрелостничката е облечена в бяла рокля, извезана с пъстра българска шевица. В ръцете си държи стилно малко букетче от алени рози и житни класове. Вместо екстеншъни, Илияна носи старинен български накит със сребърни пендари. „Македонско девойче, китка шарена, во градина раснала, дар подарена“ – бе най-честият коментар под споделените й снимки. Цяла България се гордее с избора на г-ца Митова и дава момичето за пример на всички абитуриенти.

Не по-малко атрактивни са и зрелостниците от Разлог. 18-годишният Станислав Котупанов от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ реши да дефилира с кукерски костюм. Под дългата козина на чаушкото облекло бе скрита и неговата дама. Двамата успяха да оберат овациите на разложани, които многократно споделяха фотоса.

Клин в програмата на абитуриентите от Благоевград заби и Денислав Евтимов от Езиковата гимназия. Той се появи на абитуриентския бал с тежкотоварен автомобил, украсен с балони. Лачените обувки и стилният костюм не спряха Денислав да подкара огромното возило на своето тържество. Лек и безавариен път в живота му пожелаха гостите, които го изпратиха на бала.

Кюстендилска абитуриентка успя да събере погледите, след като реши да се появи на дефилето, яхнала мотор. Ретро машината заби слух на жителите под Хисарлъка, които възможността да видят една от най-атрактивните зрелостнички в града.Дамата бе облечена в плътно прилепнал черен костюм с голо рамо. Спазвайки правилника за движение, рокерката дефилира с каска и стилни кожени ботуши.

Високите скорости оставиха своя отпечатък и на алеята в Благоевград. Стилна дама бе хваната подръка от своя кавалер, облечен с кросарски екип.

Друга благоевградчанка избра като начин да се открои сред стотиците абитуриенти, залагайки на изцяло мъжки костюм. Момичето дефилира в панталон, сако и вратовръзка в гълъбов цвят. В стил 60-те, зрелостничката бе избрала прибраните коси и семпъл грим. Удобството на бала й бе гарантирано с модерни бели маратонки.

В стил Евровизия блесна завършващият 12-и клас в Сандански Калоян Андреев. Той обра овациите с ултрамодерен костюм. Младежът бе избрал сако с флорални мотиви и закачлива цветна папийонка. Под ръка водеше атрактивна готик дама с кървавочервена рокля, силен грим и впечатляваща прическа. Погледите на публиката бяха привлечени от игли в косите и колие тип чокър с полумесец.

Дупничани не останаха по-назад със своята изобретателност. Завършили вече възпитаници на ТМЕТ „С.П.Корольов“ пристигнаха на дефилето с огромни трактори. Селскостопанските машини бяха украсени с балони и български знамена.

Зрелостниците изминаха цялото трасе от Механото до площада в Дупница, събирайки овациите на жителите с нетрадиционния си избор.

RELATED ARTICLES

Most Popular