Monday, June 17, 2024
HomeРегионБанскоПак се задръсти край Симитли, АПИ закъсня с новата организация на трафика

Пак се задръсти край Симитли, АПИ закъсня с новата организация на трафика

Промяната в организацията на движението на  Е-79 при пътен възел Симитли закъсня. Обявените от АПИ мерки за улеснение на трафика не сработиха навреме и това стана причина за огромно задръстване в последния от почивните дни. Забавянето бе провокирано от бавното преместване на бетонните прегради, част от които трябва да бъдат пренаредени, а други премахнати.

Според обявената преди 5 дни нова организация, за да се избегнат тапите в посока София, насрещният трафик – в посока Сандански и ГКПП Кулата, трябваше да бъде пренасочен от пътен възел Благоевград-ЮГ по Е-79 до стария тунел преди с. Железница, а от там по общинския път Железница-Симитли.

До 13 ч. в неделния ден това не бе станало, поради бавното преместване на бетонните прегради. Още на обяд трафикът при Симитли започна да се затапва, тъй като там се сливат потоците от Кулата и Банско, а насрещното движение не е било спряно, както планираха от АПИ, съобщи БГНЕС.

Тези 500 метра от пътен възел Симитли-Банско до началото на АМ „Струма” в края на повече от три почивни дни стават кошмарни заради сливането на потоците.

На Гергьовден опашката преди Симитли бе стигнала до с. Струмяни или близо 50 км., а откъм Банско – до над с. Градево.

Снимки: БГНЕС

Товарните автомобили над 12 т., които пътуват в посока ГКПП Кулата, трябваше също да бъдат спрени от 11 до 21 ч. в неделя  при 104-ти километър на АМ „Струма“, но това също не се случи.

Забавянето е заради закованите към настилката панели с клинове, които се вадят трудно. Освен това бетонните прегради са залепнали за асфалта. Самото извозване на отстранените панели също забави движението на превозни средства и усложни изтеглянето на автомобилите.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular