Sunday, May 19, 2024
HomeНовиниСвятЧервен код за снежни виелици е в сила в шест окръга на...

Червен код за снежни виелици е в сила в шест окръга на Румъния

Червен код за виелици и обилен сняг е в сила днес (26 ноември) в румънските окръзи Браила, Яломица, Бузъу, Кълъраш, Констанца и Тулча, съобщава БТА. Всички национални пътища в окръг Браила са затворени.

Трафикът по магистралата, свързваща Букурещ с Констанца се осъществява изключително трудно, в условията на снежна виелица.

По пътя има натрупан сняг, а видимостта е почти нулева. Поривите на вятъра надхвърлят 100 км/ч.

Поради виелицата и ниската видимост до 14:00 ч. днес е затворен и мостът Браила.

Междувременно автобус с 40 души се преобърна на път в окръг Яломица. Един човек е ранен. Всички пътници са отведени в училището в град Язу и са приютени в сградата на учебното заведение.

Премиерът Марчел Чолаку поиска свикване на кризисни щабове заради усложнената зимна обстановка на ниво министерства на вътрешните работи, транспорта и енергетиката.

По-рано от Националната железопътна компания “Че Фе Ре” (CFR) съобщиха, че 21 влака днес ще бъдат отменени заради лошото време.

Пътниците, които имат билети за засегнатите влакове, ще си получат обратно парите. Компанията препоръчва на хората, преди да предприемат пътуване, да се информират за метеорологичните условия и да поискат информация за възможни закъснения и промени в движението на влаковете./БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular