Sunday, May 19, 2024
HomeРегионПетричЩе играят ли футболистите от Петрич в бъдеще на стадион „Цар Самуил”?

Ще играят ли футболистите от Петрич в бъдеще на стадион „Цар Самуил”?

Ще играе ли „Беласица” за в бъдеще на стадион „Цар Самуил” – отговорът ще се получи след среща между кмета на общината и наемателя на базата. Мълвата, че футболният отборът  ще играе отново на терена в село Първомай, разбуни духовете сред спортната общественост в Петрич. След като временно изпълняващият управител на ОФК „Беласица” Иван Златински не отговори на телефона, потърсихме останалите, от които зависи решаването на въпроса.

Наемателят на базата Марио Минев заяви: „До сега не сме имали проблеми, защото се разбрахме с управителя на клуба и кмета по всички въпроси. Уговорените вноски се плащаха навреме и нямаше проблеми да се ползва материалната база на НСБ „Цар Самуил”. За жалост останах доста изненадан, защото предадох терените по съвсем друг начин. Явно не се поддържат от служителите на ОФК „Беласица”, а уговорката беше съвсем друга. Дано нещата се оправят и да продължи изплащането на уговорената сума, в противен случай няма как да се съглася. Аз съм от февруари месец във Варна и в момента се правят ремонти на сградния фонд, който ползвам покрай Черноморието. Готов съм за среща с кмета, дано се разберем по всички въпроси. И друг път съм го казвал, ще го кажа и сега-ако общината няма финансова възможност за издръжката на клуба,  нека седнем да разговаряме за бъдещето на „Беласица”. Готов съм при неизпълнение на поети задължения да отговарям.”

Своя коментар по въпроса даде и кмета на община Петрич Димитър Бръчков:  „Срещнахме се веднъж с наемателя на НСБ „Цар Самуил” Марио Минев.Предстои ни нова среща за преговори, но при съвсем нови условия. Ако се разберем, ще подпишем ново споразумение, ако не- ще играем извън Петрич. Ето така стоят нещата в момента”.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular