Sunday, May 19, 2024
HomeСпортЮнаци! „Миньор” записа девета победа и ще зимува на върха в ББЛ...

Юнаци! „Миньор” записа девета победа и ще зимува на върха в ББЛ „А” група

„Миньор 2015” се върна на победния път в ББЛ „А” група. В среща от регион „Запад”, която се проведе в сряда вечерта в зала „Триадица“, тимът надви трудно „Локомотив” (София) със 78:69. Двубоят бе много равностоен, като се реши едва в последните минути.

Отборът от Перник остава лидер във временното класиране с девет победи и една загуба. Срещата започна много завързано още от самото начало. Столичният тим правеше доста пропуски, но се възползва от повечето грешки на съперника и след десет минути игра водеше с 20:18. „Миньор” дръпна със 7 точки в средата на втория период, но на почивката преднината му бе само 1 – 35:34.
Размените на водачеството продължиха и след паузата, без нито един от двата отбора да успее да се откъсне в резултата и последната част започна при 54:52 в полза на „Локомотив”. В нея баскетболистите на Георги Младенов поведоха с двуцифрен аванс за първи път в мача и въпреки че „Локомотив” успя да свали само на 4, не позволиха пълен обрат до края.

Над всички за победителите с 18 точки и 15 борби бе Христо Гатев. По 16 точки отбелязаха Георги Бързаков (9 борби) и Кристиян Ставрев (8 борби), Милен Дудев вкара 14 точки, с 10 е Георги Дамянов

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular