Saturday, May 18, 2024
HomeСпортЯворница победи Граничар (Логодаж) с 4:2 като гост

Яворница победи Граничар (Логодаж) с 4:2 като гост

В мач от 8-ми кръг за първенството на А Областна група „Струма” на стадиона в Падеш се срещнаха отборите та ФК Граничар (Логодаж) и ФК Яворница от едноименното селище.

Яворничани започнаха отлично срещата и още втората минута бърза атака бе завършена от Орхан Асанов с прецизен удар в долния десен ъгъл на вратата. След попадението срещата се развиваше равностойно, но с хубав удар от дистанция домакините успяха да изравнят в 20-ата минута с попадение на Максим Шевченко, който се възползва от отбита топка от защитата на гостите и я изпрати неспасяемо във вратата им. До края на полувремето ФК Яворница имаше още две хубави положения, но Методи Стоименов и Николай Якимов не успяха да огорчат вратаря на домакините Спас Николов отблизо и двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 1:1.

В началото на второто полувреме гостите отново излязоха напред в резултата след като Бейнур Исинов изненада вратаря на домакините Спас Николов от пряк свободен удар за 1:2. Малко след това отборът  на ФК Граничар получи правото да изпълни дузпа за спъване на Нино Петров, която Денис Стоилов реализира за 2:2. При този резултат гостите от Яворница се активизираха и отлична комбинация в атака бе завършена от капитана на тима Методи Стоименов за 3:2. Домакините опитаха да натиснат, но ФК Яворница се бранеше много организирано и контраатаките им бяха изключително опасни, като при една от тях младият Николай Якимов завърши с мощен удар в горния ляв ъгъл на вратата и оформи  крайното 4:2.

След мача наставникът на Граничар Кирил Христов сподели, че поради липса на вратар този пост се е заел от полевия играч – десния защитник Спас Николов. „Не виня последния за нищо, но поради липса на титулярен вратар вече губим четири срещи”, заяви Кирил Христов.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular