Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевград1 г. и 6 месеца затвор за кражба на златен синджир

1 г. и 6 месеца затвор за кражба на златен синджир

Районна прокуратура – Благоевград е постигнала споразумение с А.М., обвинен за извършено от него престъпление. 26-годишният мъж се е признал за виновен за това, че през септември т.г. на ул. „Полковник Дрангов“ в Благоевград нападнал шестдесетгодишна жена. Той я хванал за шията, при което й причинил наранявания в дясната част на врата. След това блъснал пострадалата по рамото и тя паднала на земята. Грабителят издърпал от нея златен синджир с висулка „Сваровски“. Два дни по-късно извършителят на престъпното деяние бил задържан. По искане на наблюдаващия делото прокурор му е била наложена мярка за  неотклонение „задържане под стража“. Стойността на предмета на престъплението възлиза на триста и пет лева.
Страните са се споразумели на А.М. да бъде наложено наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване. Нанесената на жената вреда е изцяло възстановена.
Сключеното споразумение е било одобрено от съда. Подсъдимият ще изтърпи и отложеното наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ по предходна присъда срещу него.

RELATED ARTICLES

Most Popular