Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупница102 семейства празнуват юбилейни сватби в Дупница

102 семейства празнуват юбилейни сватби в Дупница

Благодатна, диамантени и златни сватби ще празнуват на 21 ноември възрастни семейства от Дупница на тържество, организирано за поредна година от общината в Деня на  православната християнска младеж и семейство. Тази година семействата с подписан брак в общината и юбилейни сватби са 102.

„До момента присъствие са потвърдили 33 двойки със сватбени юбилеи. Двойките, които са сключили граждански брак на територията на общината през 1953 г. и имат диамантена сватба, са 18. Семействата от 1973 г., които имат златна сватба, са 50. За първи път на тържеството ще бъде двойка, подписала граждански брак през 1953 г., която има благодатна сватба“, каза Таня Петрова – шеф на дирекция „Хуманитарни дейности“ в общината.

По традиция възрастните хора ще бъдат посрещнати с питка, мед и китка здравец и ще подновят обетите си, подписвайки свидетелства. Ще бъде спазен и обичаят най-възрастното семейство да поздрави останалите и да предаде питка на най-младата двойка. Най-възрастното семейство сега са Павлина и Веселин Кюркчиеви, които са заедно от 1953 г. и празнуват благодатна сватба. Павлина и Веселин са бабата и дядото на известната дупнишка юристка – адв. Мария Чомакова. Тържеството отново ще бъде в ресторант в центъра на града, като ще участват самодейците от ФТА „Актавис” с хореограф Воин Войнов.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular