Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупница2021-ва за дупничани: Година на мъка и на надежда!

2021-ва за дупничани: Година на мъка и на надежда!

Пенсионери притеснени от цялостното поскъпване на живота, молят се да оцелеят

В оставащите часове от 2021 година е време за равносметки и пожелания. „Вяра“ попита дупничани с какви мисли изпращат отиващата си година и какво си пожелават през новата.
„Специално за мен годината мина нормално, нямам оплаквания. Всичко беше спокойно. В семейството и с децата и близките ми също всичко беше добре, за което съм благодарен. Ваксинирах се и така съм по-спокоен. Съветвам всички наши съграждани и сънародници също да си поставят ваксина. Положението с коронавируса продължава да бъде сериозно и си пожелавам на мен и на всички останали да сме здрави през 2022 година. Дано ни очакват по-светли и успешни времена“, каза Иван.
Бившият военен пожела да коментира и трите парламентарни избора през 2021 година.
„На народа му писна да ходи по избори. Вече е скучно и безразлично на всеки, когато чуе за вот. Усещам, че хората съвсем изгубиха доверие в политиците. Говори се, че през новата година цените на много неща ще станат още по-високи, но да видим… Аз лично имам доверие към новата власт. Всеки се оплаква и иска промяна. Новите обещаха да направят такава, пък ще видим през следващите 12 месеца дали ще има такава“, отбеляза пенсионерът.
Неговият съгражданин Георги също определи изминалата година като добра за себе си.
„Щом си здрав и имаш пари, за да посрещаш трудностите в живота, всичко е наред. Пожелавам си най-вече здраве, защото без него всичко друго губи смисъл. Дано ситуацията с пандемията стане по-добра през 2022 г. Говори се, че всичко ще стане по-скъпо от януари. Много е лошо за възрастните хора, които имат ниски пенсии. Не знам как ще изкарат при това поскъпване. Но пък човек трябва да има надежда и никога да не я губи. Дано ни предстоят по-добри дни“, каза Георги.
Мартин и Надежда са представители на по-младите хора от Дупница. Те определиха изминаващата година като такава на мъка, но и на надежда.
„Това беше година на мъка, но и надежди. Доста хора си отидоха от страшния вирус и това донесе много тъга и скръб на целия свят. Също така обаче се появяват информации, че ковид е към края си и това ни обнадеждава. Лично за нас годината беше емоционална и по-скоро положителна. Имахме хубави моменти и натрупахме специални спомени от почивката ни в чужбина през лятото. Разбира се, като всички хора имахме и лоши дни, но едва ли има човек, на когото всичко да му е пълно и равно. Но трябва да вярваме в Бог и съдбата, че са ни отредили щастливо бъдеще“, казаха младото семейство Мартин и Надежда, които не пожелаха да бъдат снимани.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular