Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупница3 фирми отнасят глоби за забавено саниране в Дупница, зам.-кметът Олга Китанова:...

3 фирми отнасят глоби за забавено саниране в Дупница, зам.-кметът Олга Китанова: Дружествата ще платят неустойки за всеки просрочен ден, ремонтите трябваше да са приключили

Фирми, които санират блоковете в Дупница по Националната програма за енергийна ефективност, ще бъдат глобени заради забавени срокове на изпълнение, съобщиха от пресцентъра на общината. “Фирмите, които изпълняват дейностите за блокове 1 и 3 в жк „Бистрица”, както и за бл.1 в жк „Дупница”, ще платят неустойките, които са заложени в договорите за всеки просрочен ден. Те трябваше да са приключили досега. Поискахме от изпълнителите писмени отговори докога ще приключат дейностите, за да се премине към приемателна комисия, още повече че наближава зимният сезон. За двата блока в жк „Бистрица” срокът, който са посочили, е 20 октомври, а за този в жк „Дупница” е 10 октомври”, заявява зам.-кметът по икономическите дейности Олга Китанова.

“14,4 млн. лева са преведени досега на фирмите за дейностите за всички 24 блока, които се санират. За цитираните блокове на фирмите ще им бъдат удържани неустойките по неизпълнение на сроковете. Разбирам живеещите в блоковете, че се притесняват от закъснението, но съм убедена, че фирмите ще спазят сроковете си. Наши служители всеки ден са на тези блокове и следят също за работата. Има, разбира се, всекидневно сигнали от живеещите от най-различен характер, свързани с ремонтните дейности, които, както и при останалите 21 блока се разрешават до ден-два, ако са основателни. Важното е, че крайният резултат е положителен. Така че очакваме същото да бъде и с тези три блока”, допълни Китанова.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Comments are closed.

Most Popular