30 туристи от Кюстендил покориха Рила планина, Силвия Михова: Огласихме хижа „Иван Вазов“ с песни и китари, играхме хора

Кратка почивка за кюстендилските туристи, преди да стигнат до Кабул

 

Приключенски преход в Рила планина предприеха планинарите от Туристическо дружество „Осогово“ в Кюстендил. С раници на гърба, след тричасово изкачване групата стигна до връх Кабул – 2531 мнв.

Амбициозният преход в Рила продължи два дни

„Докато го стигнем, пред очите ни се редяха гледки към Мальовишкия дял, района около Седемте рилски езера и Стара планина“, разказват туристите. След задължителните снимки на върха групата се спусна до хижа „Иван Вазов“. „Настанихме се и започна подготовката за веселата част – песни с китарата около масата в хижата. Извиха се кръшни хора в малкото пространство наоколо, но в сърцата ни беше широко от емоциите от отиващия си ден“, разказва Силвия Михова, секретар на ТД „Осогово“.

Неуморни туристи си организират преходи поне два пъти в месеца

На втория ден от похода си трийсетината планинари стигнаха и към връх Калин, 2667 м.н.в. Денивелацията пък само на слизане от връх Калин до село Падала е от 1700 метра. Оттам туристите се прибрали с автобус.