Бившият работник в МК „Кремиковци” от Самораново Михал Богословов: Община Дупница бави повече от месец издаването на заявление за становище за делба на имот с роднини на Конана

Михал Богословов

 Гл. арх. Славка Петкова: Богословов не е страна в случая, поисканите становища са изпратени в съда

Славка Петкова

 

Община Дупница бави повече от месец издаването на заявление за становище относно делба на имот, твърди Михал Богословов от дупнишкото село Самораново. Бившият работник в МК „Кремиковци”, а сега пенсионер, се оплака в редакцията от служители в общинската администрация, които по думите му не са му обърнали внимание.

„На 25.04.2017 г. внесохме молба до кмета на община Дупница, за да ни бъде издадено становище, че има възможност имот, за който притежаваме нотариален акт, но водим спорове със сестра ми Веска Градевска, да се раздели. Становище не ни бе издадено и след като едномесечният срок за това изтече. Повече от 10 пъти ходя в общината и ме въртят от човек на човек, от стая в стая и се получава един затворен кръг. Единственият човек, който ни обърна внимание, беше секретарката Манова, за което й благодаря. Ние имаме нотариални актове за квадратурата на парцела – 593 кв. м, а от общината взимат квадратурата на парцела от кадастъра – 600 кв. м. Откъде идва това разминаване?”, каза Михал Богословов.

За коментар чрез пиара на общината Христо Апостолов потърсихме гл. архитект Славка Петкова. „Защо не е издадено становището в едномесечния срок? Кога Михал Костадинов Богословов ще си получи документа? Защо се получава разкарването от стая в стая, за което твъди човекът? Каква е причината квадратурата на парцела да е записана веднъж 593 кв. м – в нотариалния акт, а след това – 600 кв. м?”, попитахме в общината.

„Въпросният гражданин не е страна в случая. Собственик на имота е неговата дъщеря, която в момента води съдебно дело за делба. Всички становища, поискани от съда, са изпратени от страна на община Дупница”, е отговорът на гл. архитект.

Припомняме, че преди 3 г. Михал Богословов и съпругата му Иванка се оплакаха пред в. „Вяра”, че сестрата на Михал Веска Градевска, която е бивша секретарка в кметството на Самораново и бивша медицинска сестра, и съпругът й – партийният секретар отпреди 10 ноември 1989 г. в Самораново Иван Градевски, са измамили Михал Богословов. През 2014 г. Иванка и Михал Богословови разказаха, че Веска и Иван, който е син на загинал ятак, имат триетажна къща в Самораново. По думите им те са устроили и двамата си синове. „Това обаче не им попречи да посегнат на нашето. За да направят парцел до нашия двор в самия център на селото, където имаха маломерно празно място, дадено на Веска от баща й чрез дарение, посегнаха и на имота на съседи. В стремежа да устроят внуците си, взеха половината от двора ни – 600 кв. м, както и част от имота на комшиите. Целта бе да направят парцел, в който внуците им искат да строят. Сега ни тормозят да им подпишем за строителството. Режейки мястото, ни принудиха да държим колата си на улицата, тъй като портата ни остава в техния имот и в останалото ни място не може да се мине с кола. Оставиха ни без достъп до мазето и селскостопанските постройки. На 13 май тази година (2014 г.) бяхме на съдебно дело с тях, за да си върнем селскостопанските постройки, попадащи вече в техния имот, а са ни предоставени от родителите на мъжа ми чрез покупко-продажба. Роднините не се поколебаха именно в деня на делото да побият колчетата и да затворят мазето ни, където имаме багаж”, сподели Иванка. Тогава тя обясни още, че двамата със съпруга й са били заплашвани и обиждани от семейството на Веска Градевска, която е баба на небезизвестния приближен на т.нар. Братя Галеви – Георги Градевски-Конана.

„Иван Градевски беше употребил и обидни нецензурни думи, които не искам да цитирам”, каза Иванка Богословова преди 3 г.