Saturday, May 18, 2024
HomeРегионКюстендил38-годишен влиза в затвора, отмъкнал пароструйка от гараж в Кюстендил

38-годишен влиза в затвора, отмъкнал пароструйка от гараж в Кюстендил

Стоян Ф. е осъждан 15 пъти за кражби

 

38 -годишен мъж влиза в затвора след поредната си кражба, става ясно от съобщение на Районен съд – Кюстендил. При „строг“  режим на изтърпяване осъжданият вече Стоян Ф. ще изтърпи  наказание „лишаване от свобода“ за срок от 24 месеца, гласи решението на съдебния съств, председателстван от съдия Николай Николов.  Съдът одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия, който се призна за виновен за домови кражби, в условията на опасен рецидив.

На 18 декември Стоян Ф. откраднал пароструйка от гараж на ул. „Гоце Делчев“ в Кюстендил, като разбил входната врата на помещението.

„Съдът констатира, че престъплението е извършено от подсъдимия Стоян Ф. в условията на реална съвкупност с престъпление по друго дело на РС – Кюстендил, за кражба на моторен трион, извършена на 12.01.2020 г., по което е одобрено споразумение, с наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 г. и 11 месеца.

Съдът определи – налага по- тежкото от двете наказания, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 24 месеца, при режим на изтърпяване „строг“. Това определение подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил”, съобщават от ведомството.

Стоян Ф. е осъждан 15 пъти, основно за кражби. Последната му присъда от 10 месеца „лишаване от свобода“ е изтърпяна на 11.12.2018 година, като от това наказание не са изминали 5 години.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular