4-ма министри – Нанков, Ангелкова, Московски и Димов, на крак в Брюксел заради АМ „Струма” през Кресненското дефиле, признаха: Очакваме магистралата да бъде готова в срок 

Министрите на регионалното развитие и благоустройството, на околната среда и водите, на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на туризма Николай Нанков, Нено Димов, Ивайло Московски и Николина Ангелкова се срещнаха с комисаря по регионална политика Корина Крецу и комисаря по околна среда и води Кармену Вела. На срещата, която се проведе в Брюксел, бе представен напредъкът по изграждането на автомагистрала „Струма“. Пред медии след срещата министър Нанков коментира, че от страната ни се очаква да завърши магистралата успешно и в срок.

Надявам се да приключим успешно процедурата по ОВОС за участъка през Кресненското дефиле, за да продължим след това с останалите дейности по проекта, защото 2023 година е не само нашата амбиция, но и крайният срок за реализиране на АМ „Струма“ в цялост, отбеляза той.

Министрите поканиха двамата еврокомисари да посетят България, за да се запознаят на място с напредъка на проекта за магистрала „Струма“.

И въпреки че от Агенция “Пътна инфраструктура” смятат, че са убедили обществеността, че именно това е по-добрият вариант за строителството на магистралата, еколозите все още са против проекта. Според министър Нанков обаче може би става дума за защита на бизнес интереси.
В случай, че решението се вземе окончателно, магистралата трябва да е готова през 2025 г.