4200 ученици прекрачват училищния праг в Гоце Делчев, учебните заведения са ремонтирани и обновени

Новата учебна година на територията на всички учебни заведения в община Гоце Делчев ще започне нормално, съобщиха от администрацията на кмета Владимир Москов. Навсякъде са извършени предвидените ремонтни дейности и учебните заведения са напълно готови да посрещнат своите ученици.

В първия учебен ден прага на училищата в община Гоце Делчев ще прекрачат над 4200 ученици, като броят им е по-голям в сравнение с миналата година. В учебните заведения в град Гоце Делчев общият брой на учениците е 3200.

Най-многобройни по численост на учениците и тази година ще бъдат двете гимназии – ПМГ «Яне Сандански» и НПГ «Димитър Талев», след което са Първо ОУ «Св. св. Кирил и Методий» и Второ ОУ «Гоце Делчев».

Първокласниците, които се очаква да влязат за първи път в класните стаи на учебните заведения в общината утре, са 279 на брой. Само в трите основни училища в град Гоце Делчев броят на първокласниците е 187. Окончателният и точен брой обаче ще бъде напълно ясен в първите дни след началото на новата учебна година.