С водосвет откриват учебната година в Сапарева баня, прага на СУ “Христо Ботев” прекрачват 422-ма ученици, първолаците са близо 40

Снимката: Момент от откриването на миналата учебна година в Сапарева баня

 

Новата учебна година в СУ “Христо Ботев” в община Сапарева баня ще бъде открита на 15 септември от 10,00 ч. в двора на школото, съобщиха от общинския пресцентър. Тържеството за първия учебен ден ще започне с издигане на националния трибагреник и химна на България.

По традиция приветствено слово към ученици, родители и бъдещи първолаци ще произнесе директорът на СУ “Христо Ботев” Емилия Гелева. Преди да бие първият звънец, в училищния двор ще се извърши водосвет за здраве и благоденствие. Сред официалните гости на откриването ще бъдат кметът на Сапарева баня Калин Гелев и неговите заместници, които и тази година са подготвили за първолаците подаръци и изненади.

През тази учебна година школото в Сапарева баня ще посрещне 422-ма ученици, а първолаците, които ще прекрачат за първи път неговия праг, са близо 40. Първият учебен ден в ДГ “Св. Анна” ще бъде открит в 09,30 ч. в двора на детската. Училището и детските градини в община Сапарева баня са в пълна готовност за новата учебна 2017/2018 година. Осигурен е и организиран транспорт по утвърден график за децата от населените места извън града. А СУ “Христо Ботев” ще посрещне учениците тази година с нова визия след извършен вътрешен ремонт по спечелен проект за близо 200 хил. лв. от Министерството на образованието и науката.