Saturday, May 18, 2024
HomeАктуално от днесДесетки се веселиха на събор в Градево

Десетки се веселиха на събор в Градево

Още от рано сутринта започнаха тържествата по повод празника на село Градево, община Симитли. Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим отслужи света литургия в храм „Св. пророк Илия“ в селото.

Десетки се веселиха на събора “Илинден”.

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, народният представител Стефан Апостолов, председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров, зам. – кметът на Община Симитли Евгения Георгиева и кметът на село Градево Николай Филимонов уважиха празника на селото и запалиха свещ за здраве и благоденствие.

Празникът в село Градево мина като по ноти.В 14.00 часа на сцената, изградена по повод празника, излязоха Фолклорен танцов ансамбъл „Веселие“ и „Пиринска китка“, а в 17.00 часа бе кулминацията на празничната програма с участието на Николина и Мария Чакърдъкови и Неврокопския танцов ансамбъл.

Жителите на село Градево също се присъединяват към благотворителната кампания, организирана от Община Симитли в помощ на Венци Благоев Венциславов, който се нуждае от лечение след претърпян инцидент. Всеки, който иска да помогне, може да направи това като пусне парична сума в кутията за дарения, поставена пред входа на църквата.

RELATED ARTICLES

Most Popular