Учителките Заприна Глушкова и Калинка Гайтанинчева от Хаджидимово и Абланица с престижни награди от образователен форум

 

Двама старши учители от гимназиите в Хаджидимово и село  Абланица – Заприна Глушкова и Калинка Гайтанинчева, донесоха грамоти от семинар в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия”. Наградите са от проведения в рамките на семинара конкурс „Развиваща и подкрепяща образователна среда – творчество, успеваемост, духовност“.

Докладът на Глушкова бе на тема „Учителят по български език и литература – откривател на таланти“, а наградата й бе връчена лично от образователния министър Красимир Вълчев.

Приветствие към участниците и въведение към темата на форума направи председателят на СБУ д.ик.н. Янка Такева. От името на Станка Шопова – изпълнителен директор на СОК „Камчия” и председател на Фондация „Устойчиво развитие за България”, поздрави участниците в семинара доц. Емилия Лазарова.

В семинара участваха близо 250 учители и специалисти, работещи в сферата на извънкласната дейност от детската градина до дванадесети клас, от центровете за личностно развитие и приобщаващото образование, както и директори, експерти по образование, научни работници, преподаватели и студенти от педагогически факултети на висши училища у нас и в чужбина.