Национална художествена академия-София представя фотографска изложба в Благоевград

 

Национална художествена академия-София представя фотографска изложба „Фотография и дигитални изкуства в НХА“ в Градската художествена галерия – Благоевград.

Изложбата включва произведения на петнадесет преподаватели от различни специалности и на петима студенти от магистърската специалност „Фотография“. Куратори на изложбата са проф. д. изк. Свилен Стефанов и доц. Мирослав Богданов.

Разделът от видео арт в изложбата е изцяло създаден от преподавателите и студенти на магистърската програма „Дигитални изкуства“.  Съвременният начин на мислене и отношение към изкуството обединява всички автори. Присъства усещането за професионална работа с образа във фотографията и в дигиталните изкуства, която е подкрепена с многопластова концептуална стратегия. Целта на изложбата е технологиите да получат нови смислови измерения, адекватни и актуални в днешния бързо променящ се свят.

„Фотография и дигитални изкуства в НХА“ ще може да бъде разгледана до 18 септември в Градската художествена галерия в Благоевград.