Friday, May 17, 2024
HomeСпортАлбано-косовски обрат зарадва Пирин, а Кабаков даде дузпа за игра с глава

Албано-косовски обрат зарадва Пирин, а Кабаков даде дузпа за игра с глава

Отборът на Пирин (Благоевград) постигна обрат до 3:1 при визитата си на Витоша (Бистрица) в мач от втория кръг на Група “А” на втората осмица. “Орлетата” губеха с 0:1 до самия край на първата част, но в крайна сметка стигнаха до важни три точки. Стефан Христов откри резултата за “тигрите”, но с два гола на косоваря Флорент Боджадж Пирин стигна до аванс. В края на мача пък албанецът Анти Рениа довърши домакините с трето попадение.

За съжаление двубоят бе белязан от сериозна съдийска грешка. Реферът Георги Кабаков отсъди дузпа в полза на Витоша, след като реши, че Преслав Йорданов игра с ръка в наказателното поле. Повторенията обаче ясно показаха, че топката се удря в главата на нападателят, а арбитърът не успя да види добре ситуацията, въпреки че бе на добра позиция.

Домакините днес не можеха да използват наказаните Цанков и Пеев. В тяхно отсъствие треньорът Костадин Ангелов заложи на Георгиев на вратата и Христозов, Мутафчийски и Ангелов в защита. Гьонов и Гочев действаха на халф-бековете, а в средата на терена – Старокин и Котев. Садула бе в ролята на плеймейкър, а в предни позиции играха Христов и Долапчиев.

Пирин имаше доста проблеми преди днешната среща. Благов и Башлиев бяха контузени, а Сандев и Попев са наказани. Милен Радуканов започна срещата с Георгиев под рамката и Чапов, Митев, Ничев и Цолев пред него. Хендерсън бе дефанзивен полузащитник, а пред него действаха Траянов и Боджадж. Рения и Кирилов пък на двете крила, а Йорданов водеше атаката.

В първите минути на срещата двата тима действаха предимно в средата на терена и трудно стигаха до наказателното поле на съперника. Единствено удар на Радослав Кирилов, който премина покрай вратата, напомни за някаква опасност. Първият точен шут дойде в 23-ата минута, когато Кирилов бе оствен непокрит на границата на наказателното поле, но ударът му бе слаб и не затрудни Георгиев.
Три минути по-късно домакините откриха резултата с първото си опасно положение. Една рикоширала топка достигна до Григор Долапчиев в наказателното поле, който залъга защитник и подаде към Стефан Христов, за да засече кълбото в мрежата от вратарското поле.
Буквално в последната секунда на първата част обаче Пирин изравни. След едно центриране от корнер Флорент Боджадж се пребори със защитник и засече мощно с глава топката във вратата на Георгиев.
В началото на втората част двата тима стояха равностойно на терена и се бореха за всяка педя терен. В 56-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, след като Костадин Ничев и Григор Долапчиев влязоха в спор за топката в наказателното поле на Пирин и нападателят падна. Повторенията показаха обаче, че нарушение няма. Три минути по-късно все пак домакините получиха право да изпълнят удар от бялата точка. Съдията Георги Кабаков отсъди дузпа в полза на Витоша. Реферът обаче допусна груба грешка, тъй като повторенията показаха, че Преслав Йорданов не е играл с ръка, както прецени арбитърът, а с глава. Зад топката застана Долапчиев, който обаче нацели горната греда.
В 70-ата минута гостите стигнаха до пълен обрат. Хендерсън изведе Йорданов в наказателното поле, който от своя страна намери Боджадж успоредно на голлинията и след шпагата му топката бе за втори път в мрежата на Витоша.
Попадението обезвери домакините и Пирин показа, че е по-опитният тим и взе инициативата. Така се стигна 84-ата минута, когато “орлетата” стигнаха до трето попадение. След едно изпълнение от фаул последва разбъркване в наказателното поле, където Рениа се оказа най-съобразителен и вкара за крайното 3:1 в полза на тима му.
RELATED ARTICLES

Most Popular