Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаМайки с деца са сред обитателите на кризисния център в Дупница

Майки с деца са сред обитателите на кризисния център в Дупница

Петима се отзоваха на призива за дарения, нужни са плодове, зеленчуци и млечни продукти

 

Юлияна КОЛЧАКОВА

Състрадателни дупничани дариха хранителни продукти и дадоха и спокойствие на живеещите в Центъра за временно настаняване (известен като кризисен център) в Дупница. „Петима души от града се отзоваха на нашия призив и направиха дарения. Донесоха хранителни продукти, олио, тоалетна хартия, салфетки. В събота и неделя получихме и кисело мляко, сладки, бисквити, картофи. Хората вече си готвят. Тази помощ е много ценна за нас и сме благодарни на всички, които откликнаха на апела ни. Той остава, защото зимата тепърва предстои и искаме да бъде гарантирано изхранването на нашите потребители. Това са десет души, от които две майки с три деца – на пет, три и две години. Не всички от тях са без доходи. Майките получават детски надбавки, имаме и възрастни, които вземат пенсии, макар и малки. Призивът ми сега е, ако има желаещи да ни помогнат, да даряват сирене, кашкавал, яйца, не само пакетирани хранителни продукти. Ще ни бъде много ценно и ако ни дарят плодове и зеленчуци. Искам да подчертая, че вече нямаме нужда от олио, имаме достатъчно олио”, каза управителят на центъра Теменужка Дилова.

Центърът се намира на ул. „Втора” №9 (до бившия юндом). Желаещите да помогнат може да търсят и управителката Дилова на предоставения ни от нея мобилен телефон. Номерът е: 0884 901 416.

Както сме писали, центърът разполага с пет двойни стаи със самостоятелни санитарни възли, кухня и трапезария. Осигурена е топла вода. Капацитетът му е за десет души, който в момента е запълнен. Сегашните потребители са настанени след първи юни, за половин година. Всеки потребител може да ползва услугата за период от шест месеца годишно.

Припомняме, че Центърът за временно настаняване бе открит през 2020 г. по проект на общината, със средства, отпуснати по ОП „Региони в растеж”. Назначен е и персонал. По проекта обаче не са осигурени достатъчно средства за храна.

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular