Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевград13 мигранти, заловени край Трекляно, чакат съдебно решение в ареста

13 мигранти, заловени край Трекляно, чакат съдебно решение в ареста

В ареста в изчакване на решение на съда в Кюстендил остават 13 мигранти, задържани в района на Треклянско на границата със Сърбия.

От прокуратурата уточняват, че те са преместени в ареста в Благоевград, защото в този в Кюстендил вече няма места.

Досега при задържане на мигранти на Западната граница, защитата им сключваше споразумение и те получаваха условна присъда и биваха освобождавани в рамките на три-четири дни. За пръв път адвокатите им сега обжалват решението за постоянна мярка за задържане, а не предлагат споразумение и се чака съдебно решение на Окръжния съд.

С мерки за неотклонение “задържане под стража” са осем мароканци и един алжирец, направили опит да преминат незаконно границата със Сърбия на 5-ти януари. Всички те са били настанени в Центъра в село Пъстрогор, община Свиленград. Задържаните са на възраст от 23 до 36 години.

Мярка за неотклонение “задържане под стража” е постановена и по отношение на трима души, граждани на Афганистан. На 13 януари тази година в землището на община Трекляно, са направили опит да излязат през границата със Сърбия.

Тримата се представят като непълнолетни, родени 2007 и 2008 година. И тримата заявяват желание да останат в България със статут на бежанци. Последният случай е от петък. Задържаният отново е в Треклянско.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular