50-годишният епилептик В. Бибешков се заби в бетонна ограда в село Яхиново, като се свести, си устрои гонка с полицията

След епилептичен пристъп 50-годишният Васил Бибешков от дупнишкото село Яхиново се удари с колата си в бетонна ограда в селото. Освен че е епилептик, Бибешков бил инвалид с десностранна пареза. По чудо останал жив. Предната част на автомобила е смазана до неузнаваемост, фаровете са на сол. Свидетели на инцидента повикали Спешна помощ.

Мъжът бил в неадекватно състояние, докато дойде линейката. След намесата на медиците той се свестил, но щом разбрал, че се чака и полиция, запалил колата и опитал да избяга. Полицаите обаче успели да го догонят и заловят.

Това е поредна катастрофа за Бибешков. Преди месец той се ударил в стълб и пак избяга на полицаите. През 2016 г. пак изпуснал колата, забил се в електрически стълб, който бил прерязан от удара. Бибешков се отървал без драскотина. Преди година той смазал краката на възрастен мъж, когото прегазил. Бибешков е безработен, разчитал на инвалидната си пенсия.

И при вчерашния инцидент полицаите само го предупредили, а Бибешков обещал, че няма да сяда зад волана и ще бракува колата. Оградата на семейството от Яхиново е разрушена наполовина. Хората се кръстят: „добре че не уби човек”.