Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионСамоков50 пенсионери от клуб „Възраждане“ в Самоков, начело с Катя Шаранкова, замиха...

50 пенсионери от клуб „Възраждане“ в Самоков, начело с Катя Шаранкова, замиха очи с лековитата вода на Рупите, влязоха в къщата на Ванга

 

Шофьорът Иван беше много любезен, доволни са хората от третата възраст

 

С екскурзия до Петрич и Рупите 50 членове на пенсионерския клуб „Възраждане“ в Самоков с председател Катя Шаранкова приключиха активния сезон и клубна дейност.
Самоковци пропътуваха стотици километри до южния град, като първо посетиха къщата музей на пророчицата и се потопиха в домашния уют на баба Ванга. Своите впечатления и вълнения пенсионерите от рилското градче записаха в паметната книга.
След кратка разходка из центъра на Петрич групата се отправи по обяд към емблематичната местност Рупите. Едно българско кътче и място, чиято природа те възхищава, вдъхновява и омиротворява. С една дума – невероятна райска красота, до която имаха невероятното щастие за няколко часа да се докоснат самоковци. Първо всички посетиха величествената църква „Света Петка Българска“, запалиха свещ за здраве и се поклониха на гроба на баба Ванга. Измиха се с лековитата минерална вода, наляха си и по шише от целебната течност за у дома.
Разгледаха и построената тук къщичка на пророчицата, в която до последно тя е приемала стотици болни, страдащи или съкрушени от съдбата хора, дошли в Рупите да търсят надежда и спасение от светицата.

Отпочинали и заредени с невероятна енергия и радост от видяното и съпреживяното, похапнали на сянка в Кресненското дефиле, запечатали всички мигове и срещи на фотоапаратите, хората от третата възраст благополучно потеглиха по обратния път към родното място.
А чудесен завършек на поклонническата екскурзия бе посещението на Роженския манастир. Чрез страниците на вестник „Вяра“ членовете на клуб „Възраждане“ изказват благодарност на общинския съветник Александър Боев, който ги подкрепил финансово, а също така и на шофьора Иван за любезното отношение към пенсионерите.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular