Биатлонистите на СК „Банско” грабнаха 4 медала от държавното първенство в Белмакен, Михаил Клечоров се пребори за отличие при конкуренцията на Краси Анев

 

Биотлонистите на СК ”Банско” и техният треньор Георги Джолев спечелиха 1 сребърен и 3 бронзови медала на провелото се държавно първенство по биатлон за мъже и жени на Белмакен.

В спринта на 10 км за мъжете при изключителната конкуренция на Владимир Илиев, Красимир Анев, Николай Слепов от Русия, Михаил Клечоров завоюва бронзов медал, а Димитър Парталов завоюва 5-о място – на 8 сек от третото. При жените на 7.5 км победителка бе Десислава Стоянова, 2– ро място за Дафинка Коева, 3– то – Емилия Йорданова и 1 секунда не стигна на Даниела Кадева, която се нареди на 4–то място.

През втория ден от държавното първенство Михаил Клечоров отново взе бронзовия медал, а един погрешен изстрел на Димитър Парталов го лиши от сребърния медал и остана на 4-то място. При жените Даниела Кадева завоюва бронзов медал, а Дафинка Коева се класира на 4-то място. Държавно първенство по биатлон беше и поредният кръг за определяне на съставите на нац. отбор по биатлон за Зимните олимпийски игри в Пьончан – Южна Корея. Преди батковците и каките от СК ”Банско” най-малките биатлонисти от клуба с треньорите Елена Дурчова и Ирина Никулчина участваха в най-атрактивното държавно първенство по биатлон на Боровец с над 100 деца.

В първото състезание на най-малките биатлонисти на СК ”Банско” при момичета младша възраст Мария Денизова зае 6-о място, Сандра Воденичарова – 10-о място. При момчетата Георги Кадев зае 6-о място, Георги Чакъров и останалите от отбора състезатели се класираха в първите 20. От летния календар на БФ по биатлон предстоят още 3 състезания в Троян и Боровец, в които треньорите от СК ”Банско” очакват още медали. Треньорите благодарят за изключителното доверие и финансова подкрепа на общинското ръководство и кмета на община Банско Георги Икономов.