Saturday, July 27, 2024
HomeРегионПерникПет мобилни къщички ще работят за празника на Перник, разиграват ги на...

Пет мобилни къщички ще работят за празника на Перник, разиграват ги на търг по предложение на кмета Церовска

 

И тази година на Деня на града, който Перник чества на 19 октомври, ще отворят кепенците мобилни дървени къщички. Обектите ще са пет, а кои ще ги наемат, ще се реши на базата на публичен търг. Това е предложението на кмета на общината Вяра Церовска, което тя внася за разглеждане и одобрение от Общинския съвет на първата есенна сесия, насрочена за 5 септември. В докладната е уточнено, че обектите трябва да бъдат отдадени под наем за времето от 13 до 20 октомври 2017 г. Началната стъпка, от която ще започне търгът, е 3000 лв. Депозитната вноска е в размер на 1000 лв.

И петте къщички са с площ от по 18 квадратни метра и в тях ще се търгуват хранителни стоки и напитки, както беше и за коледните празници и по време на международния маскараден фестивал „Сурва”. На търговците се дава възможност да ползват открита площ пред къщичките от по 22 квадрата. Петте обекта ще бъдат разположени по конкретна схема и ще бъдат монтирани на площада и по пешеходната зона към Двореца на културата.

При положително решение от съветниците кметът ще организира и проведе търга, спазвайки определените условия в местната наредба за управление на общинските имоти и законовите разпоредби. Със спечелилите ще бъдат сключени договори за времето от 13 октомври до 20 октомври 2017 г. Всички консумативи и разходи за такса смет ще бъдат за сметка на наемателя, е уточнено още в докладната.

RELATED ARTICLES

Most Popular