Комити се стягат за победа срещу „Пирин” (Гоце Делчев)

Йордан Боздански
Люта битка се очертава в регионалното дерби от 3-тия кръг от ЮЗ трета лига между отборите на „Пирин” (Гоце Делчев) и „Беласица” (Петрич). За отбора на домакините ще попаднат в групата новокартотекираните днес в ЗС на БФС Илия Каталски и Ради Бегогов от „Вихрен”, Слави Калчунков от ДЮШ на „Пирин” (Благоевград), Антонио Кирилов от „Септември” (Симитли) и бразилецът Родриго Боджияк.

„Предстои ни много труден мач срещу добре представящия се до момента отбор на „Беласица”, който дори и като гост на ЦСКА-1948 не допусна загуба, даже можеше и да ги победи. Няма с какво да се изненадаме двата отбора. Познаваме си силните и слаби страни. Друга алтернатива пред нас освен победа няма, защото трябва да измием част от срама след тежката загуба, която претърпяхме от „Вихрен” в изминалата събота”, сподели старши треньорът на „Пирин” (Гоце Делчев) Йордан Боздански.
Старши треньорът на „Беласица” Иван Златински успя да проведе само две занимания до гостуването в Гоце Делчев. Наблегна се повече на изчистване на допуснатите слабости от последния мач срещу „Вихрен” за Купа България, в който се достигна до неочаквана загуба.

„Изиграхме един мач повече през седмицата за разлика от отбора на „Пирин” (Гоце Делчев). Според мен това беше от полза, за да видя моментната форма и на останалите футболисти, неиграли до момента. Тръгваме за успех срещу „Пирин” (Гоце Делчев). Длъжни сме да спечелим трите точки, за да докажем, че ненапразно сме отбор все още без загуба от началото на настоящото първенство”, каза той.