Sunday, July 14, 2024
HomeРегионБлагоевградБлагоевград отново става столица на футбола! Таланти мерят сили в 5-ото юбилейно...

Благоевград отново става столица на футбола! Таланти мерят сили в 5-ото юбилейно издание на Международен детски футболен турнир в памет на легендарния вратар на “Пирин” – Христо Христов-Бараката

 

За пета поредна година ще се проведе Международен детски футболен турнир „Купите на община Благоевград“ в Благоевград. Стартът ще бъде поставен с парад на отборите на 28 август от 19,30 часа. Футболистите ще тръгнат от сградата на Съдебната палата и ще стигнат до пл. „Македония“. В 20,00 часа официално ще бъде открито 5-ото юбилейно издание на Международния турнир. От 17,30 часа в същия ден в зала №5 в сградата на община Благоевград ще се проведе техническата конференция, а в 18,00 часа ще започне встъпителната пресконференция.

И тази година Благоевград ще посрещне футболистите от футболен клуб „Динамо” (Загреб), които спечелиха финала през 2016 година за родените през 2004-та, заедно с „Цървена звезда“, които станаха финалисти за набор 2003.  По новите правила, въведени миналата година, тазгодишният турнир ще се наблюдава от най-престижните футболни федерации – ФИФА и УЕФА.

Първата футболна среща от тазгодишното издание ще бъде между отборите на ПФК „Левски“  и ОФК „Пирин“ в група  набор 2003. Мачът ще започне в 08,30 часа на стадиона в с. Рилци 1. След това на терена ще излязат отборите ФК „Динамо” (Загреб) – ФК „Тампа Брашов“, а тимовете на ФА “Дит“ – ФК „Цървена звезда“ ще стартират в 11,10 часа. На стадион с. Рилци 2 футболистите, родени през 2004 година, ще играят в срещите на ПФК „Левски“  – ОФК „Пирин“, ФК „Динамо” (Загреб)  – ФК „Апоел“, ФА “Дид“  – ФК „Цървена звезда“ със същите начални часове. На стадион „Христо Ботев“ през втория ден от турнира ще играят тимовете на ПФК „Славия“ – ФК „Войводина“ – от 16,00 часа, ОФК „Пирин“ – ФК „Тампа Брашов“ с начало 17,20 часа и от 18,40 часа –  ПФК „Левски“ – ФК „Динамо” (Загреб).

На 30 август от 08,30 часа започват срещите на стадионите в село Рилци. На стадион „Рилци 1” ще играят децата, родени през 2003 година, а „Рилци 2” – родените през 2004 година. Отборите, които ще се борят за финал, ще бъдат ФК „Цървена звезда“ – ПФК „Славия“, ФК „Войводина“–  ФА „Дит“ и ФК „Динамо” (Загреб) – ОФК „Пирин“. На стадион „Рилци 2” ще се играят срещите ФА “Дит“ – ПФК „Славия“, ФК „Тампа Брашов“ – ПФК „Левски“ , ФК „Войводина“ – ФК „Цървена звезда“. На стадион „Христо Ботев“ футболните битки ще започнат в 16,00 часа с отборите на ФК „Апоел“ – ПФК „Левски“. След тях на терена ще излязат тимовете на ФА “Дит“ – ПФК „Славия“ и в 18,40 часа ФК „Войводина“ – ФК „Цървена звезда“. В четвъртък от 09,00 часа започва елиминационната фаза, която ще определи финалистите, които ще се борят за трофея. Полуфиналите ще започнат от 16,00 часа. 1 септември ще започне с отборите на 7-о и 8-о място. В 10,30 часа турнирът ще продължи с отборите на 5-о и 6-о място. В 19,00 часа ще бъде финалът за отборите на набор 2004 година на стадион „Христо Ботев“, а в 20,30 часа футболистите, родени през 2003 година, ще мерят сили за първото място. В 22,00 часа ще бъде награждаването на победителите и официалното закриване на турнира.

Турнирът се организира от община Благоевград, съвместно със ЗС на БФС. Той е за деца, родени през 2003 и 2004 година, и с всяка изминала година събитието става все по-мащабно и към него проявяват интерес все повече български и чужди отбори.

Международният детски футболен турнир в Благоевград се провежда в памет на легендарния вратар на “Пирин” – Христо Христов-Бараката. Основната цел на община Благоевград е турнирът да събере млади футболисти от различни краища на Европа, които да се състезават по най-високите европейски стандарти, като се насърчава честна игра, приятелство, култура и висок морал, които да допринесат за тяхното развитие.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular