Sunday, May 19, 2024
HomeРегионСапарева баня70% от брутното възнаграждение в администрацията ще получават съветниците в Сапарева баня

70% от брутното възнаграждение в администрацията ще получават съветниците в Сапарева баня

ОбС-Сапарева баня прие Правилника си за работа. Според него те ще получават 70% от брутното възнаграждение на ОбА, което включва и участието им в комисии.
Като допълнение беше записано предложението възнаграждението, което ще получават, да не надвишава минималната работна заплата. По последна информация средната брутна заплата в ОбА е 945 лв. Бяха гласувани и финансови санкции за отсъствие от заседание – 30% от месечното му възнаграждение, в случай на отсъствие от заседание на постоянните комисии към Общинския съвет без уважителна причина и 40% от месечното му възнаграждение в случай на отсъствие от заседание на Общински съвет без уважителна причина.

Постоянните комисии към ОбС ще разглеждат проектите за решения и задължително ще трябва да изготвят становища по тях. Вече ще се регламентира и провеждането на заседанията – те ще се свикват всеки последен работен четвъртък от месеца. В случай че последният четвъртък от месеца е неработен, заседанието се провежда в предходния работен ден.
Беше сформирана и временна комисия, която да разгледа дейността на Общинско лесничейство. Тя е от 5-има членове, а в състава й влязоха Сашо Иванов, който е вносител на предложението за сформиране на комисия, останалите са Явор Дамянов, Силвия Гладникова, Любомир Георгиев и Любен Кръстев.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular