Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионДолна баня20 см сняг затрупа Долна баня, служители на общината отстраниха огромен паднал...

20 см сняг затрупа Долна баня, служители на общината отстраниха огромен паднал клон

30 000 лв. е осигурила общината за снегопочистване на пътища и улици

Първият сняг вече радва и жителите на Долна баня. С около 15-20 сантиметра осъмна рилският град. Снеговалежът, който започна още в неделя и валя през цялата нощ, вече спря и дори изгря слънцето. Температурата на въздуха в 9 часа бе 0 градуса. Мокрият сняг създаде и някои проблеми – скъсани кабели и паднали клони и дървета.

Огромен клон от плачеща върба падна сутринта под тежестта на мокрия сняг в началото на улица “Бистришка”, до моста на река Долнобанска Бистрица и голям късмет е, че няма инцидент или нещастен случай. Работници от общината своевременно започнаха почистването на пътя от падналото дърво и осигуряване на нормално движение на автомобили и хора. Засега няма проблеми с осигуряването на общината с електрически ток, вода и други комуникации.

30 хиляди лева е осигурила за този зимен сезон общината за снегопочистване на пътища и улици и създаване на нормални условия. През миналата година бяха закупени и два специализирани автомобила за снегопочистване и опесъчаване. Този сезон за снегопочистването ще се грижи техниката на общинската фирма “Долна баня строй” и фирмата “Механизатор” на Светослав Костадинов.

Всички пътища и улици тази сутрин са почистени, нормално е движението на автомобили по главната улица “Търговска” и по пътя от град Костенец за Боровец и Самоков.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular