10-годишна перничанка спечели конкурс за рисунка в конкурнция с художници от цяла България

30 творби на млади художници от цялата страна бяха наградени с грамоти и медали от 13-ия конкурс за детска рисунка – Перник 2020. Конкурсът бе проведен през месец април, но заради извънредното положение награждаването бе отменено засега.

Авторитетно жури, в което участваха преподаватели от Националната художествена академия, оцени изпратените над 160 творби и избра наградените в различните категории. Голямата награда на кмета на община Перник бе отредена за 10-годишната Александра Емилова – възпитаник на ателието към ХГ-Перник. Наградата й бе връчена от кмета Станислав Владимиров, който й пожела още повече успехи и призова никога да не спира да се развива.

„Изключително съм щастлив, че въпреки извънредните мерки успяхме заедно с Двореца на културата да проведем този конкурс, макар и под различна форма. Получихме над 160 творби на деца от цялата страна и дори от чужбина“, каза кметът на община Перник Станислав Владимиров. Той добави, че талантът на младите художници е безспорен и ги призова да продължават да творят. „В бъдеще Перник ще продължава да бъде домакин на такива прекрасни събития и ще се стремим да разширява.