Saturday, July 27, 2024
HomeНовиниБългарияБабаит налетя на британец на светофар във Велико Търново, направил забележка за...

Бабаит налетя на британец на светофар във Велико Търново, направил забележка за шофиране с висока скорост

Водачът е установен и му е връчена призовка, уточниха от полицията

 

Полицията във Велико Търново е предприела нужните действия след случая на агресия на ул. „Магистрална” в града, когато разгневен бабаит преби друг мъж заради забележка за висока скорост.

„Водачът е установен и му е връчена призовка. Утре ще се яви в РУ – В. Търново, за да даде показания. Установен е и авторът, заснел видеоклип със случката, публикуван в интернет. Утре той също ще даде показания в полицейското управление. Полицейските служители работят по установяване на потърпевш и очевидци. По случая е образувана преписка.”, пише в официално съобщение от пресслужбата на Областната дирекция на МВР в града.

Случката се разигра днес (29 април) по обяд. Нагъл шофьор, управляващ лек автомобил с регистрационен номер СО 8947 ВР, налетя на бой на възрастен британец с мотор, осмелил се да му направи забележка на светофар на улица “Магистрална”, че излага останалите участници в движението на опасност.

“Не успях да снимам целия бой, защото бях сама и ме беше страх… Но въпросният човек изложи всички движещи се по ул. “Магистрална” на опасност, движейки се с превишена скорост… Накрая човекът, който се осмели да му направи забележка, беше пребит от него”, пише авторът на видеото Мария Йотова.

“Този с джипа караше ужасно по “Магистрална”, засече мен, една учебна кола и още много. Изпреварваше даже от вътрешната страна на платното и направи същото и с този човек с мотора (той се оказа британец), на светофара човекът от мотора слезе възмутен и започна да му вика… и тогава вече другия слезе от джипа и започна да го удря, най-гадното беше когато го свали на земята и го риташе”, обяснява младата жена, станала свидетел на случилото се.

Тя споделя, че всички мъже от колите и служителите от близката бензиностанция са останали безучастни към грозната сцена.

От МВР отправят апел към гражданите незабавно да сигнализират на тел. 112, когато станат свидетели на извършвани нередности.

RELATED ARTICLES

Most Popular