Бабаит налетя на британец на светофар във Велико Търново, направил забележка за шофиране с висока скорост

Водачът е установен и му е връчена призовка, уточниха от полицията

 

Полицията във Велико Търново е предприела нужните действия след случая на агресия на ул. „Магистрална” в града, когато разгневен бабаит преби друг мъж заради забележка за висока скорост.

„Водачът е установен и му е връчена призовка. Утре ще се яви в РУ – В. Търново, за да даде показания. Установен е и авторът, заснел видеоклип със случката, публикуван в интернет. Утре той също ще даде показания в полицейското управление. Полицейските служители работят по установяване на потърпевш и очевидци. По случая е образувана преписка.”, пише в официално съобщение от пресслужбата на Областната дирекция на МВР в града.

Случката се разигра днес (29 април) по обяд. Нагъл шофьор, управляващ лек автомобил с регистрационен номер СО 8947 ВР, налетя на бой на възрастен британец с мотор, осмелил се да му направи забележка на светофар на улица “Магистрална”, че излага останалите участници в движението на опасност.

“Не успях да снимам целия бой, защото бях сама и ме беше страх… Но въпросният човек изложи всички движещи се по ул. “Магистрална” на опасност, движейки се с превишена скорост… Накрая човекът, който се осмели да му направи забележка, беше пребит от него”, пише авторът на видеото Мария Йотова.

“Този с джипа караше ужасно по “Магистрална”, засече мен, една учебна кола и още много. Изпреварваше даже от вътрешната страна на платното и направи същото и с този човек с мотора (той се оказа британец), на светофара човекът от мотора слезе възмутен и започна да му вика… и тогава вече другия слезе от джипа и започна да го удря, най-гадното беше когато го свали на земята и го риташе”, обяснява младата жена, станала свидетел на случилото се.

Тя споделя, че всички мъже от колите и служителите от близката бензиностанция са останали безучастни към грозната сцена.

От МВР отправят апел към гражданите незабавно да сигнализират на тел. 112, когато станат свидетели на извършвани нередности.