Бандити разбиха мерцедеса на фермерката Христина Христова, докато бере пъпеши на бостана край Бобошево, откраднаха 1400 лв. за заплатите на работниците й, кредитни карти, документи…

 Работници прибират пъпешите от бостана след кражбата

76-годишната баба Руска проплака: Цяло лято превивам гръб, а крадците ме оставиха без възнаграждение, няма сигурност за обикновените хора като мен

Бандити разбиха посред бял ден мерцедеса на бизнесдамата Христина Христова от Мурсалево и ограбиха заплатите на работниците й в размер на 1400 лв. Кражбата е станала на бостана й край Бобошево.

Разбитото дясно странично стъкло на мерцедеса на фермерката Христина Христова

Фермерката Христина е в шок от случилото се. Парите били за възнаграждения на двамата й работници, които се трудят на бостана. Един от работниците й е 76-годишната баба Руска, която остава без възнаграждение за труда си. Възрастната жена е много разстроена, цяло лято е прививала гръб на бостана и накрая крадци я лишили от парите й. Близките й са бесни от кражбата. „Ще ги хванем, ще ги бием”, заканват се съседи и близки на ощетената баба.

Бандитите ограбиха заплатата на 76-годишната баба Руска от Мурсалево

„Това не е държава – бандити на път и под път, няма никаква сигурност за живота на обикновените хора като мен”, проплака баба Руска.

Кражбата станала, докато фермерката Христина Христова брала заедно с брат си пъпешите от бостана в долния край на нивата в местността Мирково, между Бобошево и село Драгодан. Престъпниците са разбили страничното предно стъкло на мерцедеса й. Открадната е дамската чанта на Христина. В нея били парите за заплати, а също така лични документи, печатите на фирмата, кредитни карти и др.

„Писна ни от бандити. Къде е министърът на вътрешните работи, и главният прокурор Сотир Цацаров трябва да се самосезира. Ограбват труда на обикновените хора, и щетите от разбитата кола не са малко”, ожалиха се потърпевшите от кражбата.

Според местните хора в Бобошево и Кочериново местна банда вилнее цяло лято под носа на служителите на реда. Освен това десетки рибари по река Струма при Бобошево също пропищяха от нагли кражби. Колите им били с разбити стъкла и врати. „Полицията е безпомощна, иначе щяха да хи хванат досега”, категоричен е съседът на баба Руска – Иван Димитров.