Банско за четвърта година домакин на Балканска лига по канадска борба в категория 80 кг: Божидар Симеонов – шампион на Балканите, не допусна нито една загуба и събра 238 точки

Асен Хаджитодоров връчи на кмета Георги Икономов почетен плакет в знак на признателност и благодарност за оказваната подкрепа.

 

В Банско се проведе Балканска лига по канадска борба в категория 80 кг. Европейският град на спорта за четвърта година домакинства най-силното състезание на Балканите.

Моменти от схватките на силните мъже

Кметът на Банско Георги Икономов откри спортния форум, като приветства всички почитатели на канадската борба с добре дошли и пожела успех на състезателите. Председателят на Българската федерация по канадска борба Асен Хаджитодоров връчи на градоначалника на Банско почетен плакет в знак на признателност и благодарност за оказваната подкрепа.

Победителите Божидар Симеонов, Димитър Дановски и Димитрис Филикидис заедно с Асен Хаджитодоров

Над три часа осем от най-титулуваните състезатели в Европа се съревноваваха за титлата, играейки на принципа „всеки срещу всеки” на лява и дясна ръка. Първото място и титлата „Шампион на Балканите” при 80 -килограмовите мъже грабна Божидар Симеонов – световен и европейски шампион на България при юношите.

Кметът Георги Икономов с интерес наблюдава двубоите.

Той спечели първото място с 238 точки, като не допусна нито една загуба както на лява, така и на дясна ръка. Второто място също бе за представител на България – Димитър Дановски, който си заслужи почетното място със 199 точки. Третото призово място зае Димитрис Филикидис от Гърция със 188 точки. Четвърти е молдовецът Даниел Прокопчук със 188 точки, а пети – румънецът Виорел Добрин със 181 точки. На шесто и седмо място се класираха Детелин Йончев (България) и Петър Манойлович (Сърбия). Осми е гъркът Сократис Каниос.