„Беласица” завърши 1:1 с ЦСКА-1948, но заслужаваше победата

Домакините заслужаваха победата.

Надиграхме ЦСКА тактически и игрово и победата щеше да ни приляга, сподели старши треньорът Данаил Бачков

 

Над 700 зрители, 80 от тях дошли да подкрепят гостуващия тим на стадиона в Коларово, станаха свидетели на един много оспорван двубой, в който и двата отбора търсеха положителна развръзка. В интерес на истината малко бяха оптимистите, предричащи макар и частичен успех в този мач за отбора на домакините, имайки предвид напускането на основни състезатели през зимната пауза. Най-големият оптимист за успех в този мач бе новият старши треньор на „Беласица“ Данаил Бачков, който преди мача заяви, че неговите възпитаници не се плашат от името на противника и ще играят на върха на възможностите си и ще излязат с чест от двубоя.

Около 700 зрители изгледаха мача.

Първите минути бяха за гостите, които опитаха да решат мача набързо в своя полза, но не успяха. Вратарят Кирил Георгиев и защитата пред него оперираха много правилно и спираха навреме набезите на футболистите от гостуващия тим. В 23-тата минута при центриране отдясно в наказателното поле на ЦСКА Кирил Котев изби кълбото напред и отиващата топка у Иво Самарджиев бе насочена със страхотен шут, уцелвайки сглобката отдясно на вратаря Емил Михайлов. Това беше добър предвестник за нещо добро за петричките футболисти. До края на полувремето не се случи нищо опасно и пред двете врати и футболистите се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Явно наставникът на „Беласица“ Данаил Бачков беше надъхал допълнително своите възпитаници и те започнаха втората част на срещата с невероятен хъс за победа. Васил Тачев бе изведен отляво и той със страхотен шут едва не преби стража на ЦСКА Емил Михайлов, който отби майсторски топката. В добавката Валентин Костов от 17-18 метра я насочи ниско по тревата, но тя профуча на сантиметри отляво в аут. Наставникът на ЦСКА Валентин Илиев извърши двойна смяна, вкарвайки в игра Марти Таушанов и Николай Хаджиниколов. В 63-тата минута стана най-неочакваното нещо на терена. Тогава след центриране отдясно в наказателното поле на „Беласица“ голаджията Петко Петков с глава насочи топката, която се отклони в тялото на стоящия наблизо Александър Смилков и се спря в долния ляв ъгъл на Кирил Георгиев за 0:1. И това не стресна домакините, които продължиха да играят навито и да провеждат атаките се най-вече отдясно чрез младия Запро Динев. Последният надбягваше с лекота защитниците на ЦСКА и всяваше суматоха отзад. В 74-тата минута при бърза контраатака на домакините последва центриране пред наказателното поле на ЦСКА и с глава включилият се капитан Любомир Граминов насочи топката в далечния ъгъл на Емил Михайлов за 1:1. Това взриви феновете на „Бела“ по трибуните, които скандираха „Още, още!”. Истински късмет бе за отбора на ЦСКА в 81-вата минута, когато бързоногият Запро Динев навърза защитниците им, навлезе в наказателното поле и неопитността си каза думата, младокът изпрати кълбото в тялото на Емил Михайлов. Това всъщност бе и върховният момент за отбора на домакините да се похвали със спечелване на три точки и нанесе първа загуба на ЦСКА-1948 в това първенство. Така, без да бъде надигран, отборът на „Беласица“ спечели само една точка срещу временния водач в групата ЦСКА-1948.

„Доволен съм от играта, но не и от резултата. Истински къcмет бе за ЦСКА, че ударите на Васил Тачев, Запро Динев и Ивайло Самарджиев не се превърнаха в голове. Надиграхме ЦСКА тактически и игрово и победата щеше да ни приляга. Добре бяхме разузнали отбора на гостите”, сподели Данаил Бачков.