Friday, May 10, 2024
HomeСпортИзненада! Търново приема финала за Купата между „Рилецо” и „Левски Лукойл”

Изненада! Търново приема финала за Купата между „Рилецо” и „Левски Лукойл”

 

ДКС „Васил Левски” във Велико Търново с капацитет 1900 седящи места ще бъде арена на финалния баскетболен сблъсък при мъжете между „Рилски спортист” и „Левски Лукойл” в турнира за Купата на България. Това решиха членовете на Управителния съвет на БФБ на свое заседание в столицата. Мачът е навръх националния празник 3 март.

Изборът на старопрестолната столица породи съмнения у президента на самоковския клуб инж. Петър Георгиев, който предложи срещата да се играе в „Арена Ботевград”. Инж. Георгиев дори изрази съгласието си двата тима да се срещнат в зала „Универсиада”, където „Левски Лукойл” играе домакинските си мачове. И двете му предложения обаче не събраха достатъчно подкрепа.

„Велико Търново не е на баскетболната карта на България. Освен това не знам в какво състояние е тамошната зала. Така и никой не каза какви са мотивите да се избере този град”, ядосан бе след заседанието П. Георгиев. Той изтъкна и отдалечеността на старопрестолната столица от Самоков, което би възпрепятствало много от желаещите привърженици на клуба да подкрепят своите любимци.

„Левски Лукойл” е вдигал ценния трофей 15 пъти, докато самоковци имат една спечелена купа. На 21 февруари 2016 г. Йордан Бозов и компания сразиха в паметен финал фаворита „Лукойл Академик”. При другото си достигане до финала на надпреварата „Рилецо” загуби драматично със 78:81 именно от „Левски” през 2010 г. в Ямбол.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular