Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаБезработен влиза в затвора за 1 г., със свой покоен авер отмъкнали...

Безработен влиза в затвора за 1 г., със свой покоен авер отмъкнали два акумулатора, 3 овце и 2 шилета в Червен брег

  • Рецидивистът Васил се разделя с „Голф”-а си, използван за една от кражбите

Безработен влиза в затвора за кражба на два акумулатора, 3 овце и 2 шилета, съобщават от Районния съд в Дупница. Наказанието е лишаване от свобода за 1 година и подсъдимият ще го изтърпи при първоначален „строг” режим. Васил Ж. Н. ще трябва да плати и 82 лева за оценителна експертиза по сметка на ОД на МВР-Кюстендил и 258,23 лв. пътни разноски на свидетели по сметка на Дупнишкия районен съд, гласи решението на съдия Мая Гиздова. Осъжданият и преди това ще трябва да се раздели и с автомобила си – „Фолксваген Голф”, използван за една от кражбите, който се отнема в полза на държавата. Останалите веществени доказателства са върнати на пострадалите лица.

Изправеният на подсъдимата скамейка, който е приведен от Следствен арест – Бургас в Следствен арест – Дупница, призна вината си пред магистратите и подписа споразумение с прокуратурата, признато от съда.

Кражбата е извършена в дупнишкото село Червен брег на 2 срещу 3 декември 2015 г. между 20,00 и 7,00 часа, в условията на продължавано престъпление. Подсъдимият е имал и съучастник, вече починал. Двамата откраднали акумулатор от лек автомобил „Фолксваген Голф” и CD Sony, собственост на две различни лица. Освен това отмъкнали акумулатор от трактор ЮМЗ, собственост на трети човек. Последния си удар осъденият и неговият покоен авер направили в пристройка на ул. „Ал. Стамболийски” №70 в Червен брег, откъдето плячкосали 3 овце „местна” порода и 2 шилета. Откраднатото е на обща стойност 1282 лева.

За да извършат кражбата, двамата „юнаци” повредили преграда, здраво направена за защита на имот – разбили шофьорската врата на „Голф”-а. За втората кражба използвали колата – „Фолксваген Голф”, на В.Ж.Н. Той извършил деянието при условията на опасен рецидив – след като е бил ефективно осъждан от районните съдилища в Панагюрище и Самоков за умишлени престъпления на лишаване от свобода, без да е отложено изтърпяването на наказанието за първото престъпление и не е изтекъл петгодишният давностен срок за второто погазване на закона. Определението  не подлежи на обжалване.

RELATED ARTICLES

Most Popular