Бившите първи на Дупница Атанас Янев и Явор Тодоров градят бункер за децата си в Бистрица, бистричани: 200 т бетон има в основите, сигурно ще е хотел

Атанас Янев

 

  •  Докато беше на власт, дуото продаде селската ливада за жълти стотинки на бизнесмена Спас Михайлов, декарът сега се котира за 40 000 лв.
  • Намерете ми още една ливада да си купя, засича гневните бистричани екскметът Янев

 

Партийните другари от времето на БКП – екскметът Атанас Янев и експредседателят на ОбС Явор Тодоров, удариха плоча на обща къща в село Бистрица. Както „Вяра” писа, двамата свиват семейно гнездо за децата си и вече са на третия етаж.

Явор Тодоров

„Зданието прилича на бункер. Строи се без тухли, с бетонни стени. Само в основите двамата сватове изляха над 200 т бетон. Колко висока ще е сградата, не знаем, но я укрепват здраво. Най-вероятно няма да е само къща, а на мястото ще изникне и хотел”, съобщиха бистричани.

Спас Михайлов

„Строителните работи на двамата бивши първи в Дупница предизвикват всеобщо възмущение, тъй като, докато бяха на власт, продадоха общинската ливада на местния хотелиер Спас Михайлов за жълти стотинки. Площта на ливадата е 17,2 дка. Михайлов я парцелира и в момента продава парчетата по 40 000 лв. за декар.” Това заяви местният лидер на „Национален фронт за спасение на България” Георги Амбарков и добави:

Георги Амбарков

„Минах и не пропуснах да попитам Янев. Казах му в очите: „Унищожихте общинската ливада за лични нужди. Няма къде да пасат животните сега, доволни ли сте?” Той ми отговори: „Намери още една ливада да си купя и нея.” Това е моралният облик на един доскорошен управленец, на когото държавата взема и предприятието „Специалремонт”, и шивашките цехове, и всичко и го продава. В Дупнишко това за него ще е четвърта къща. Останалите са в центъра на града.”