Friday, May 17, 2024
HomeРегионКюстендилБлага Шишкова от Кюстендил си подари екскурзия до Дубай за имения ден,...

Блага Шишкова от Кюстендил си подари екскурзия до Дубай за имения ден, язди камила с приятелката си Теменуга Ангелова

 

Там целувките са забранени, хората са много спокойни – няма да чуеш крясъци и обиди, разказа специалистката по художествена гимнастика

 

Специалистката по художествена гимнастика Блага Шишкова от Кюстендил си подари незабравима петдневна екскурзия в Дубай за имения ден.

Пред цветните градини в Дубай

Екзотичните преживявания в столицата на емирството тя сподели със своята приятелка Теменуга Ангелова. Двете яздиха камила из пясъците на пустинята, посетиха джамията и пистата за Формула 1 в Абу Даби, насладиха се на цветните градини в Дубай, забавляваха се на арабска вечер и се насладиха на небостъргача “Бурж Халифа”, който със своите 828 метра е най-високата сграда в света.

Облечена в местни одежди

“За първи път бях в ОАЕ и, разбира се, в Дубай. С моята приятелка го решихме и го съчетахме с моя имен ден. Посетихме фонтана в Дубай – най-големия в света музикален фонтан със собствена хореография, видяхме най-високата сграда в света, както 7-звездния хотел “Бурж ал Араб”, построен върху изкуствен остров.

Блага и Теменуга след обиколка в мола

Изживяхме голяма тръпка при язденето на камила из пясъците на пустинята, усетихме живота в емирството с една прекрасна и вълнуваща арабска вечер, на която седяхме на земята и ядохме с ръце, по техен обичай. Храната им е вкусна, независимо че са друг народ. Посетихме и техни молове.

Преди арабската вечер

Интересното, което ни разказа екскурзоводът, е, че жените там не работят и си гледат децата. Направи ми впечатление, че местните са много спокойни хора, либерални, любезни. Няма как да чуеш викове, крясъци, обиди, няма да видиш някой да се целува или да се държи за ръце, тъй като е забранено. Натрупахме много емоции от видяното и изживяното за тези пет дни и сме изключително впечатлени”, сподели Шишкова и добави, че в последния ден са посетили пистата за Формула 1 „Яс Марина“ в Абу Даби, столицата на ОАЕ, където всичко е само небостъргачи.

RELATED ARTICLES

Most Popular