Monday, May 6, 2024
HomeРегионКюстендилМунир Нашашиби вдига хотел и универсален магазин в кюстендилско село с лековита...

Мунир Нашашиби вдига хотел и универсален магазин в кюстендилско село с лековита вода, РИОСВ каза „да” на инвестицията

Предприемачът ще строи върху собствена земя чрез фирмата си, регистрирана с капитал от 100 лв.

Хотел, жилищни сгради и универсален магазин ще изникват в кюстендилското село Грамаждано, след като РИОСВ-Перник даде зелена светлина за намеренията на бизнесмена Мунир Нашашиби. РИОСВ преди дни излезе със становище, че инвестиционното предложение не се нуждае от оценка на въздействието на околната среда, тъй като няма вероятност да окаже отрицателно въздействие върху природни местообитания, популации и др. Инвестиционното предложение предвижда изграждането на хотел с 50 места в местността Света Троица в землището на Грамаждано. Поземленият имот е с площ 16,583 дка, като земята е собственост на възложителя. Предприемачът ще строи хотела чрез фирмата си „Мунир Нашашиби” ЕООД. Справка в Търговския регистър показва, че тя е регистрирана в Кюстендил. Предметът й на дейност е покупка на стоки, търговско представителство и посредничество, хотелиерски, туристически и др. услуги. Нашашиби е едноличен собственик на капитала, като фирмата е регистрирана със 100 лв. капитал. В Търговския регистър на негово име не фигурират други фирми.

В местността освен хотела ще има още 6 броя жилищни сгради със застроена площ 70 кв.м всяка и универсален магазин с площ от 200 кв.м. Сградите ще представляват масивни стоманобетонни конструкции. До обекта няма да се налага изграждането на път, ще се ползва сега съществуващият. За водоподаване ще се ползва съществуващото отклонение на обществения водопровод. Имотът не попада в границите на защитени територии.

Според данните на община Кюстендил село Грамаждано се населява от 270 души, като 30 са безработни, а 50 са трудово заети. Забележителности за селото са църквата „Св. Атанасий”  , построена през 1884 г., и „Руски път”, прокопан през 1917 г. Селото е известно и със светената си вода. Преди време Геро Герасимов от Кюстендил се похвали, че е от 5 диоптъра ги е свалил на 2,5 благодарение на лековитата вода. Самата вода идва от местност в Осоговската планина, наричана Попови ливади.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular