Saturday, May 18, 2024
HomeСпортБосът на "Рилецо": Миксът между "Лукойл" и "Левски" е катастрофа за българския...

Босът на “Рилецо”: Миксът между “Лукойл” и “Левски” е катастрофа за българския баскетбол!

Никой от лигата не ни попита за мнение –  ненормална работа, бесен е инж. Петър Георгиев

Първите реакции относно шокиращото сливане между “Лукойл Академик” и “Левски” не закъсняха. И те далеч не са положителни. Президентът на БК “Рилски спортист” инж. Петър Георгиев бе категоричен, че миксът между двата отбора е истинска катастрофа за родния баскетбол и допълни, че в никоя държава по света няма нещо подобно.

“Има хора, които много повече разбират от мен и казват обратното. Случващото се в момента в страната ни обаче си е катастрофа за българския баскетбол и успех за бизнеса. Ако съберем всички добри играчи в един клуб, а те не са много, какво първенство да има и каква конкуренция… Къде в света има подобно чудо? Как ви се струва “Реал” (Мадрид) и “Барселона” да се обединят? Това не е смешно, а плачевно”, изригна босът.

“Ние все пак си имаме клуб и си играем. Който каквото иска, това да прави. Освен сега ние да се обединим с друг клуб и първенството да стане от четири отбора, както при жените. Може би така ще е най-добре”, допълни с ирония инж. Георгиев.

Босът бе крайно разочарован и от факта, че никой не е потърсил останалите клубове в НБЛ за мнение, преди да бъде взето подобно решение.

“Това, което се случва, е ненормално! Пак казвам – това е отвратително за баскетбола в България и отлично за бизнеса на някои хора. Чакам някой да ме попита, но никой друг досега не ми се е обадил – нито от федерацията, нито от лигата. Мисля, че поне от кумова срама трябваше да се събере лигата и да ни попитат останалите клубове, да кажат каква е идеята, какви са предимствата на една такава спойка и т.н.”, изрази възмущението си Петър Георгиев. Той бе категоричен, че за него няма значение, че “Левски” се превръща в основен претендент за титлата.

“Винаги се боря с фаворити и винаги ги бия. Това изобщо не ме притеснява”, завърши изповедта си уважаваният баскетболен ръководител.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular