Червен брег тъне в скръб! Погребаха 25-год. Иво Гюргин след зверска катастрофа, вкарал новия си мотор в движение преди дни

Иво Гюргин

Иво бе много скромен, отиде да работи в Германия и си направи  ремонт на къщата, казаха негови близки от дупнишкото село

25-годишният Иво Гюргин, който загина в зловеща катастрофа с мотор, бе изпратен в последния му земен път. Стотици приятели и роднини присъстваха на погребението. Цялото село Червен брег е потънало в скръб, хората са в шок от внезапната трагедия. В Червен брег говорят само с добро за Гюрин. Според официалното съобщение на полицията 25-годишният мъж от дупнишкото село Червен брег е загинал на място при тежко ПТП между лек автомобил „Алфа Ромео“ и мотоциклет. Инцидентът възникнал малко преди 20,30 ч. във вторник, на пътя между селата Червен брег и Крайници. Водачът на лекия автомобил – 31-годишен мъж от селото, е настанен в столична болница с лицево-челюстна травма, без опасност за живота е. Взета му е кръвна проба за наличие на алкохол. Започнато е досъдебно производство в РУ-Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Според приятели на Иво Гюргев той е управлявал кросов мотор, като заедно с други търсачи на силни усещания се е прибирал от местността Обесен камък. Един от мотокросистите предвидил идващия автомобил отсреща и излязъл с мотора си в ливадите, но Иво се оказал на пътя му. Преди 3 дни вкарал новия си мотор в движение. Според думите на хората от Червен брег майката на момчето разбрала за трагедията на другия ден сутринта, когато отишла да си вземе кафе в местното кафене. „Иво бе изключително скромно момче. Всичко сам си постигаше. Отиде и работи в Германия, направи си ремонт на къщата. Много добро момче, Бог да го прости”, разказаха за Иво жители на селото.

Иво Гюргин е работил в Германия, според местните хора в завод на „Ауди“. Със събраните пари е помагал на семейството си в Червен брег. В. „Вяра” изказва съболезнования на роднините и близките.