Читателите ни пишат: Васил Велидолски поиска оставката на бобошевския кмет Крум Маринов, твърди: Унищожи оградата на имота ми и лозята, за да прокара улица, неоткриваем е на работното му място

Васил Велидолски

Отдавна трябваше да решите проблема с мръсния канал в Усойка и да вложите средства в каптажа над Бадино, вместо да хвърляте хиляди левове за тази улица, има риск да ме окрадат, твърди икономистът

Икономистът Васил Велидолски поиска оставката на кмета на Бобошево Крум Маринов. В писмо до в. „Вяра” Велидолски призова Маринов да се оттегли от поста заради разрушена дървена ограда към неговия имот и задния двор на кмета на Усойка Васил Соколов. По думите на Велидолски кметът Маринов е изпратил багери и друга строителна техника без никакво писмено и устно предупреждение. Унищожени били и лозови насаждения. Ето какво пише Велидолски в писмото си до в. „Вяра”:

Крум Маринов

„Понеже човек не може да намери кмета на Бобошево Крум Маринов на работното му място, затова Ви предлагам, кмете, подайте си оставка, след като за кой ли път доказахте, че не можете да управлявате и не можете да сте повече кмет на тази община. Следват моите аргументи: Чашата преля след Вашата заповед да унищожите стабилна дървена ограда, няколко лозови насаждения заедно с техния плод, които бяха на стабилни циментови колове, високи 4 метра. По този начин премахнахте единствената ограда от южната страна на двата ми имота, сега достъпът за кражби и други набези е свободен. Затова не сте ме уведомили нито писмено, нито устно. Това е наказуемо и аз ще Ви съдя, ако има още щети вследствие на тези Ваши действия. Всичко това – да започнете една улица (само 20 м дължина). По чие желание е започната и кой ще я ползва? Има ли решение на Общинския съвет? Предполагам висшестоящите органи ще се самосезират и ще проверят това. По-скоро това сте го направили, за да ми върнете, защото Ви задавах неудобни въпроси на събранието относно Вашата предизборна кампания в с. Усойка. А на съседа Васил Соколов, защото е кмет на селото и не се съгласява с Вашите безпринципни решения. Второ, Вие не работите с кметовете на най-големите села в общината, с. Усойка, с. Слатино и с. Блажиево, където има неразрешен конфликт от самото начало на Вашия мандат, и то благодарение на Вашата некомпетентост и безразличие към проблемите на тези села. Защо съкратихте длъжността зам.-кмет на общината, защото трябваше да изгоните Илиян Геров, който Ви покриваше, когато Ви нямаше на работното място в предишния мандат, и то многократно.

Трето, къде е Вашата инвестиционна програма и как я следвате? Отдавна трябваше да решите проблема с включване на мръсния канал, построен с лични средства на ул. ,,Свобода” в с. Усойка. Трябваше да вложите средства във водохранилището (каптажа) над с. Бадино. Трябваше да планирате правилно средства за снегопочистване, защото от години то е под всякакво ниво. В същото време хвърляте на вятъра няколко хиляди лева за улица, която засега ще служи само на тези, които ще дойдат да откраднат нещо от имота ми. Четвърто, болшинството от жителите на общината не Ви искат, защото се страхуват да не се случи нещо подобно като с кмета и мен. Не искам да продължавам, но това са достатъчно аргументи. Подай си оставката достойно и сега, защото ще дойде време да хората да те изгонят от общината”, пише в подписаното от Велидолски писмо, получено на редакционния ни имейл. В. „Вяра” дава право на отговор на всички споменати лица.

Велидолски е бивш генерален директор на завод „Застава-Метал”, гр. Ресавица, Република Сърбия. Преди това е завеждал вътрешноведомствен и финансов контрол при Мини „Бобов дол” – гр. Бобов дол. Бил е още кредитен инспектор, валутен дилър, зам.-директор по икономическите въпроси и началник „Планов отдел” в бившето СК „Горска техника” – Дупница.