Юристът Любомир Иванов: Туристи в Кюстендил се привличат с разбити пейки, буренясал и непочистен парк

  • Димитър Въжаров: В града не остана  завод, само змиярници по градинките и нищета

Състоянието на парк „Хисарлъка” в Кюстендил е потресаващо, разкри в серия от снимки юристът Любомир Иванов.

Любомир Иванов

Той шокира социалната мрежа с фотосите, на които Мила Симонова реагира:

Петър Паунов
Димитър Въжаров

Ега ти мизерията… Ето и коментара на Любомир Иванов: ”Кметът Паун-off vs. Парк “Хисарлъка”. Ако решите да го посетите, ще установите, че да стигнете до градския горски парк, е трудна мисия.

Липсват указателни табели, липсва интерактивна карта на сайта на общината. По едното възможно т.нар “трасе”, а не шосе се сблъсквате с off-road предизвикателство плюс два забранителни знака, скрити в гората. Тия знаци са голяма енигма, защото никой никога не ги е спазвал, но тяхното премахване е явно къртовски чиновнически труд.

В постъпите към пътеката за зоокъта и самата пътека офроуд приключението за пешеходци е налице, налице е и разрухата на пешеходната инфраструктура. Разбити пейки, буренясало, непочистено. Така, с такива иновативни способи и средства се привличат туристи в Кюстендил”, коментира Иванов.

Димитър Въжаров коментира във фейсбук страницата на „Спаси Кюстендил”: „За вече 25 години демокрация се получи небивала разруха в този град, не остана завод, само змиярници по градинките и нищета. Оставка”. Сашка Карамфилова допълни: „Градът се е превърнал в гробница, срам ме е – улици, тротоари, детски площадки… и не само, но ме е яд и на нас самите, че не се пази и малкото, което имаме”…..