Даряват 706 лв. от благотворителен базар в Ихтиман за дома за деца в Долна баня

Гергана Чолакова, Гергана Кьосева, Изабел Недялкова, Йорданка Пенчева, Моника Илова, Моника Хрискова и Мартина Стоицова представиха ръчно изработени творби

706 лв. събра благотворителният базар в Ихтиман, който се проведе по време на тържествата за празника на общината. Събраните средства ще бъдат дарени на Дома за деца, лишени от родителска грижа в Долна баня. Благотворителна кампания „Надежда” е по идея на ученици на гимназия СУ „Христо Ботев” – Ихтиман. Младите творци Гергана Чолакова, Гергана Кьосева, Изабел Недялкова, Йорданка Пенчева, Моника Илова, Моника Хрискова и Мартина Стоицова представиха ръчно изработени от тях сувенири, бижута и картини. Отделно с нови и оригинални идеи се присъединиха Ивелина Балджийска и Йоана Николова, както и Мария Статулова с „Гривните на Мими”. Голяма помощ по време на базара оказа Валерия Лафчийска.
С подкрепата на общинското ръководство, читалище „Слънце – 1879” и съдействието на Деян Статулов базарът се осъществи успешно и показа, че ихтиманци са хора с добри сърца, казаха от общината.