Делян Добрев подаде оставка и даде на Йончева 24 часа да извади имена, фирми, групировки, кой какви пари е давал или да му се извини

 

Подадох молбата си за прекратяване на правомощията като народен представител, каза на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. „Ако това е „войната“, за която президентът говори, то той е първата жертва”, каза още той.

„Успяха мен да окепазят бързо и лесно. Излязох виновен за всичко. С Данаил Кирилов съм съученик, ако търсите други връзки“, допълни Добрев.

„Преди половин час си подадох молбата за прекратяване на правомощията. Благодаря на всички структури на ГЕРБ, на всички работодателски организации, общественици, всички които създадоха фейсбук групи“, каза Добрев. По думите му тази широка подкрепа е оценката за неговата работа.

„Това е оценката, а не на Елена Йончева”, категоричен беше Добрев. Той даде на Йончева 24 часа да извади имена, фирми, групировки, кой какви пари е давал или да му се извини. Това не изключвало съдебно дело срещу колежката му отляво. Но, поне да направи един морален акт, настоя той.

Срещу нас се води война с ченгеджийски похвати – с добре скалъпени малки истини се прави ужасна картинка с цел да се срине човек, който в годините си е заслужил името, посочи още Делян Добрев. Според него тази атака може да цели да прикрие неща, които се случват в държавата – например обвинението срещу Овчаров за “Мини Бобов дол”.

“Всички много добре знаем какви са обвързаностите между Румен Овчаров и Корнелия Нинова – Овчаров е менторът на Нинова, “гърбът” й в БСП”, коментира Добрев.

Делян Добрев обяви след среща с премиера Бойко Борисов в неделя, че ще подаде оставка като депутат и областен координатор на ГЕРБ в Хасково заради скандали в общината. Скандалът бе наречен от БСП “Кумгейт”. Според твърденията на  депутата от БСП Елена Йончева роднини и приятели на Добрев работят в общинската администрация.

Всички областни структури на ГЕРБ и различни нейни организации обаче излязоха с декларации, че подкрепят Добрев и настояват той да остане в политиката.

Оставката на Добрев ще бъде подложена на гласуване в пленарната зала още тази седмица, както по-рано каза председателят на НС Димитър Главчев.