Караянчева: Няма конфликт между ГЕРБ и президента, Радев да остави униформата в гардероба

Цвета Караянчева: Търсим прозрачност за едни пари на българските данъкоплатци

 

Не искаме оставката на президента Радев, а да разговаряме с него, заяви Цвета Караянчева от ГЕРБ.

Не търсим конфронтация с него, категорична беше депутатката по Нова тв. Караянчева обаче препоръча държавният глава да спре с военната реторика и да спре да говори партийно.

Разбирам, че президентът е военен, но той трябваше да остави униформата си в гардероба, каза още депутатката.

Караянчева изрази мнение, че няма конфликт между ГЕРБ и президента. Но добави, че “просто търсим прозрачност за едни пари на българските данъкоплатци”.

Депутатката има предвид евентуално плащане на 3 млрд. лева за бойни самолети “Грипен” и това дали президентът е лобирал за тяхното закупуване, още докато е бил началник на ВВС.

Парламентът не може да бъде озаптен, когато той не говори, демокрацията не работи и отиваме към следващата стъпка – гражданска война, каза още Караянчева.

Какво значи “озаптете”, няма как да ни забранят да говорим в парламента, отбеляза депутатката по повод критиката на държавния глава, отправена към лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов: „Очаквах премиерът да озапти беквокалите си в парламента, но това не се случи. Те пеят все по-високо и все по-фалшиво“.

Попитана какво има предвид с употребата на думите „гражданска война”, Караянчева отговори, че когато демокрацията не работи, започва противопоставяне, гонение на тези, които говорят демократично. Може би не е гражданска война, а едно настървение, една завеса на мненията. Не дават възможност на хората да се изкажат, къде се намираме ние.., разтълкува думите си депутатката.

Какво значи беквокали. Беквокалите са хора, които пеят много добре, защото ако не пеят много добре, провалят основния изпълнител. Това обида ли е или комплимент към нас, пита Караянчева и предлага президентът да поясни. Заедно с това обяснява, че Азис е беквокал на Мариана Попова, която пее на Евровизия… Ако президентът не знаел кой е Азис, да питал първата дама, която му била фенка…

По отношение на оставката на Делян Добрев, депутатката каза, че парламентът много ще загуби, ако той не е депутат. Подкрепата, която получава по места Караянчева обясни с това, че Добрев е “стойностен човек”.  Тя обяви, че няма да гласува оставката на Добрев, която той депозира вчера.