Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСамоковДепутатът от ГЕРБ Валентин Милушев на приемен ден в Самоков: Сигнализирах министър...

Депутатът от ГЕРБ Валентин Милушев на приемен ден в Самоков: Сигнализирах министър Наков за лошото състояние на пътищата Боровец – Костенец, Гуцал – Долна баня, София – Ковачевци, планират се ремонти

 

  • Жители на самоковското село Гуцал попитаха къде са инвестираните средства от общината в селото, защо не работи пенсионерският клуб, каква е съдбата на бившия социален дом…
  • Милушев пое ангажимент да провери случаите и да информира хората

 

За лошото състояние на пътищата в Самоковско сигнализира пред министъра на регионалното развитие Николай Нанков ГЕРБ депутатът от Самоков Валентин Милушев. Това стана ясно на приемния ден на народния избраник с граждани от Самоков и региона, където изслуша проблемите и тревогите на хората. Лошото състояние на пътя Самоков – Дупница също бе една от дискутираните теми в приемния ден. Пред вестник „Вяра“ Милушев отбеляза, че по процедурата се изисква време: “По закон е поискана временна мярка „спиране на процедурата“ след постъпила жалба, процедурата е временно спряна. Процедурата може да се забави, но ще се изпълни“, уточни Милушев и допълни: „Поставих въпроси по време на парламентарен контрол, които са от изключителна важност, пред министър Нанков за лошото състояние на пътищата Боровец – Костенец, Гуцал – Долна баня, също така и участък от пътя София – Ковачевци, които са в много тежко състояние. Министър Нанков пое ангажимент да изпрати екипи на място да направят оглед и да се планира ремонтът“,  сподели Милушев.

По време на приемния ден най-често поставяните проблеми пред депутата бяха тези, свързани с имотни, социални и инфраструктурни казуси.

Жители на самоковското село Гуцал се обърнаха със следните писмени въпроси към депутата:

„Колко и къде са инвестирани средства от общината в с. Гуцал за последните 2 години и какви са перспективите за бъдещото развитие? Защо пенсионерският клуб в селото не функционира, колко средства са инвестирани в него и от кого? Кои са жителите на с. Гуцал, подали молби за социално подпомагане по всички програми от последните 5 години, кои хора са одобрени и кои са получили откази поименно? Защо в почивните дни – събота и неделя, няма автобусна връзка със Самоков и Костенец? Колко декара гора стопанисва общината в землището на с. Гуцал и какви количества дървесина е добита от общината? Колко декара земя стопанисва община Самоков в землището на Гуцал по чл. 19 и отделно кметство с. Гуцал какви средства получава общината? При какви условия е предоставена сградата на бившия социален дом в с. Гуцал на община Самоков и каква е бъдещата му съдба? Към днешна дата никаква информация по тези въпроси не е предоставена на жителите на с. Гуцал от последните 30 години“, това бяха част от въпросите на жители от с. Гуцал.

На някои от поставените въпроси бе даден отговор още в рамките на приемния ден. За онези, които изискват по-детайлно запознаване, Валентин Милушев пое ангажимент да провери случаите и да информира хората за хода по тях.

RELATED ARTICLES

Most Popular